27-04-2012

У першому кварталі 2012 року інвестиції в сектор готельної нерухомості становили понад €1,5 млрд

Готельна нерухомість

Згідно з висновками експертів Jones Lang LaSalle Hotels, обсяг інвестиційних вкладень коштів у готельний сектор нерухомості регіону EMEA у першому кварталі 2012 року склав €1,5 млрд. У порівнянні з минулим роком спостерігається падіння показників, обсяг знизився на 39%.

Такий перепад показників насамперед викликаний закриттям у минулому 2011 році одразу трьох великих угод, загальна сума яких становила понад €1 млрд. Це і призвело до зміни середнього показника за минулий рік. У першому кварталі в Москві було продано готель Ritz Carlton, в Парижі Marriott Champs-Elysees, з готелями європейської мережі Accor було укладено портфельну угоду. Якщо ці угоди виключити із загальної суми, то виявиться, що загальний обсяг інвестицій у порівнянні з минулим роком за цей же період зріс на 7%. 74% від загальної кількості транзакцій цього року припало на угоди з окремими активами.

Висока інвестиційна активність зберігається у Лондоні та Парижі. На даний момент у процес завершення залучено 14 угод загальною сумою €645 млн. Операційні показники готельного сектора цих ринків демонструють стійку позитивну динаміку, виходячи з чого більшість фахівців прогнозує інвестиційний попит, що стабільно зростає, на готельний сектор цих міст.

В інших великих містах світу ситуація залишається менш стабільною. Наприкінці січня-початку лютого власниками у низці міст було зафіксовано падіння показника RevPAR, що свідчить про прибутковість готельних номерів. В Амстердамі показник упав на 9,7%, у Дюссельдорфі на 11,5%, у Мюнхені на 7,7%, у Копенгагені на 2,6%.

У Росії її високі темпи зростання демонструють показники інвестування в комерційний сектор нерухомості. Склади, складські приміщення, магазини та архіви, обладнані стелажами, офісні приміщення, розважальні центри – ринок комерційної нерухомості обох столиць перегрітий. Як результат, завищені ціни та постійний попит роблять об'єкти такого роду надзвичайно привабливими для інвесторів.

Джерело Domik.net