18-08-2015

У Саудівській Аравії зведуть готель, який стане найбільшим на планеті

Фортеця пустелі

У Саудівській Аравії, на території якої знаходиться найбільша мусульманська святиня Мекка, буде зведено найбільший у світі готель під назвою «Фортеця пустелі». Насамперед цей готель, розташований за кілька кілометрів від Мекки, буде орієнтований на прочан! Його відкриття заплановано на 2017 рік.

Готель буде комплексом з дванадцяти висотних веж, сукупна площа яких складе 1,4 мільйона «квадратів». У готелі планується розмістити десять тисяч готельних номерів різних категорій, конференц-хол, магазини, ресторани. Дах готелю буде обладнаний вертолітним майданчиком для найбільш заможних гостей. І, звичайно, в готелі передбачені спеціальні зали для молитви.

Обсяг необхідних інвестицій для будівництва готелю становить 3,5 мільярда в еквіваленті американської валюти. Роботами займатиметься архітектурна фірма з Бейрута Dar Al-Handasah.

Сьогодні найбільшим готелем планети вважається готель у Лас-Вегасі, що має назву The Palazzo. У ньому розміщено 7 117 номерів. Другий за величиною готель також знаходиться у Лас-Вегасі. Він називається MGM Grand і розрахований на 6 номери.

Підготував: Олександр Бєлов