15-10-2013

В Аркадії з'явиться другий п'ятизірковий готель

Готель в Аркадії

Компанія «Аркадія-Сіті» планує розпочати будівництво п'ятизіркового готелю в Одесі на території Аркадії навесні 2014 року. Про це повідомив член комісії із землеустрою та земельних відносин Одеської міськради Олександр Георгієв.

«Такі наміри декларує інвестор», - Уточнив він. В «Аркадія-Сіті» від коментарів відмовилися, пообіцявши надати всю інформацію пізніше.

Згідно з ескізним проектом, в Аркадії планувалося побудувати п'ятиповерховий готель на 125 номерів з усією необхідною інфраструктурою - ресторанами, конференц-залом, відкритим басейном та ін.

Сума інвестицій у цей проект має становити близько $100 млн. За словами Олександра Георгієва, «Аркадія-Сіті» має намір також реконструювати на прилеглій території пішохідні доріжки, каналізаційну систему, освітлення тощо.

«На ці цілі інвестор витратить приблизно $5 млн»— підтвердив він. Співробітник "Аркадія-Сіті" розповів, що готель передбачається звести за п'ять років.

За словами віце-президента з готельного бізнесу компанії VS Energy Олега Болотова, сума інвестицій у будівництво об'єкта перевищує традиційний кошторис у 2—2,5 раза, та «це позначиться на термінах окупності».

Причина, на думку експерта, у тому, що в докризовий період термін окупності готелю становив 8-10 років, а зараз зріс до 10-12 років.

Компанія «Аркадія-Сіті» належить одеській «Сіті Груп», яку пов'язують з ім'ям невідомого широкого загалу бізнесмена Володимира Галантерника. Це перший його об'єкт у сегменті готельної нерухомості. Наразі до сфери впливу підприємця входять два торгові центри на проспекті Маршала Жукова та на Котовського, уточнив співробітник консалтингової компанії.

Сесія Одеської міськради своїм рішенням від 9 жовтня дозволила компанії «Аркадія-Сіті» розробити проект землеустрою чотирьох земельних ділянок в Аркадії загальною площею близько 2 га. Після затвердження проектів на сесії, за словами Олександра Георгієва, з компанією буде укладено договір оренди землі.

«Інвестор має намір орендувати ділянки на 49 років»— підтвердив він.

"Аркадія-Сіті" володіє непрацюючим нині клубом "Луксор" і рядом інших об'єктів нерухомості в Аркадії, каже Олександр Георгієв і пояснює, що "на підставі цього вона оформлює земельні ділянки в оренду". Згідно з чинним законодавством, усі вільні від забудови наділи мають передаватись виключно через аукціон.

За інформацією співрозмовника, раніше цей клуб входив до сфери впливу президента компанії "Одесагаз" Ігоря Учителя, але отримати його коментар "Капіталу" не вдалося.

Наразі в Одесі працює лише один п'ятизірковий готель «Брістоль», сказав директор з розвитку проектів девелоперської компанії «Стокман» Сергій Овчинніков.

Олег Болотов каже, що сьогодні в Одесі є вісім міні-готелів рівня п'яти зірок, кожна з яких розрахована на 30-40 номерів. "На мій погляд, цього достатньо"— вважає він і додає, що кількість відвідувачів готелів скорочується як у Києві, так і в регіонах.

Як повідомлялося раніше, в Аркадії продається ресторан на центральній алеї за 20 метрів від пляжу.

За матеріалами building.ua.