04-06-2015

На ринку готельної нерухомості Німеччини здійснено найбільшу угоду

На готельному ринку ФРН здійснено найбільшу угоду за останні сімнадцять років. Її суб'єктом став розкішний мюнхенський готель, що зветься Le Méridien Munich. Його продали за рекордну суму в розмірі 158 мільйонів євро.

Зазначимо, що цей 5-зірковий готель було зведено у 2002 році навпроти головного міського вокзалу. У цій будівлі, на площі, що перевищує 26 тисяч «квадратів», розміщено 381 готельний номер, а також магазини та офісні приміщення. Крім того, у готелі є конференц-зали, спа та власний двір. Завдяки вдалому розташуванню з готелю легко потрапити до театрів, музеїв і найбільших торгових центрів Мюнхена. Також з готелю без проблем можна дістатися аеропорту.

За придбання такого ласого шматочка німецького готельного ринку боролися одразу кілька інвесторів, які представляють Європу, Північну Америку та Азіатський континент. Зазначимо, що мюнхенський готельний ринок є одним із найпривабливіших у Європі, поступаючись лише Лондону та Парижу.

Нагадаємо, колишній ціновий рекорд на німецькому готельному ринку належав готелі міста Франкфурт-на-Майні, що зветься Sheraton Hotel Frankfurt Airport. Вона була продана в 1998 році, проте сума угоди сімнадцятирічної давності досі не називається.

Підготував: Олександр Бєлов