16-10-2014

Готельний бізнес в Україні втратив пільги з податку на прибуток

Готель Відрада в Одесі

Українським підприємцям, які надають готельні послуги, скасували пільгу з податку на прибуток. Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби у Києві, передає УНІАН.

Відповідні зміни передбачено Законом України від 31 липня 2014 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України».

Цей документ скасовує пільгове оподаткування податком на прибуток підприємств – суб'єктів готельної діяльності та підприємств галузі електроенергетики, які виробляють електричну енергію виключно із відновлюваних джерел енергії. Крім того, закон обмежує пільгове оподаткування податком на прибуток підприємств — інститутів спільного інвестування, скасовує оподаткування за зниженою ставкою (10%) прибутку, отриманого від операцій із цінними паперами та дериватом.

Нагадаємо, раніше готелі, які мали 3, 4 або 5 зірок, звільнялися від податку на прибуток терміном на 10 років, починаючи з 1 січня 2011 року. Минулий уряд надавав пільгу з податку на прибуток для стимулювання розвитку готельного бізнесу в Україні.

Підготував: Олександр Бєлов