27-07-2020

Оренда виробничих приміщень: 6 критеріїв вибору

цех

Найскладніша категорія оренди – це виробничі приміщення. Останнім часом дедалі більше відкривається виробничих компаній із випуску найрізноманітнішої затребуваної продукції, тому оренда виробничих приміщеньсьогодні актуальна як ніколи.

Критерії вибору виробничих приміщень

1Вибір виробничого приміщення безпосередньо залежить від призначення та цілей виробництва. При цьому варто враховувати, чи потрібні вам під'їзні залізничні колії або вам буде достатньо автомобільного під'їзду.

2Крім цього, важливим питанням є доступність міського громадського транспорту, тому що вашому персоналу доведеться якимось чином діставатися роботи і повертатися додому. Чим менше часу вони витрачатимуть на дорогу, тим більше вони залишатимуться життєвих сил для виконання своїх прямих обов'язків.

3Залежно від виду вашого виробництва, вам може знадобитися наявність необхідного рівня електричної потужності, вантажних витягів та ліфтів. До приміщення мають бути підведені всі комунікації та працювати у штатному режимі. Це: опалення, водопостачання, вентиляція, каналізація.

4Не варто забувати і про зручність доставки та монтажу обладнання, а це вже безпосередньо залежатиме від висоти стель, ширини дверей та самого приміщення.

5Розмістити всю необхідну техніку для виконання виробничих завдань ви зможете лише з дотриманням правил техніки пожежної та трудової безпеки.

6До виробничого приміщення обов'язково має примикати територія, яка буде обладнана під місця для паркування, можливістю під'їзду вантажного транспорту, постів охорони.

Нагадаємо, середня вартість оренди виробничих приміщень в Одесі до березня 2020 року зросла на 26,62%, а середня ціна квадратного метра також зросла на 11,32%.

Автор: Олександр Бєлов