27-02-2020

6 принципів вибору приміщення для ресторану

приміщення ресторану

Вибираючи комерційне приміщення, варто враховувати особливості майбутньої діяльності. Залежно від цього і потрібно віддавати перевагу конкретній нерухомості. Досить актуальним є питання вибору приміщення для ресторану. У такому разі рекомендується дотримуватись наступних принципів.

  1. Перспектива.
    Краще, якщо ресторан перебуватиме у місці проживання великої кількості людей. Багато хто відразу подумав про центр міста. Однак не варто поспішати. Потрібно ще обстежити окремі райони. Якщо на території останніх знаходяться розважальні центри, гіпермаркети та інші подібні комерційні або державні об'єкти, це ідеальне місце для ресторану. Найімовірніше, саме тут буде великий наплив людей. Крім високого прибутку, який можна буде отримувати від діяльності ресторану, вигода у цьому випадку у невеликій орендній платі. У центрі ж оренда буде набагато дорожчою, ніж у районах.
  2. Залізничний вокзал.
    Ресторан повинен розташовуватись біля будь-якого вокзалу. Можливо багато хто здивується, але про це правило не варто забувати. Адже біля будівель з обслуговування пасажирів завжди багатолюдно і багато хто з них напевно захоче зайти кудись для перекушування та невеликого відпочинку.
  3. Перший поверх.
    У цьому випадку розміщення ресторану на першому поверсі полегшить клієнтам доступ до нього. Як показує практика, ресторани, розташовані на другому поверсі, іноді навіть розоряються через невелику кількість клієнтів.
  4. Наявність активних потоків.
    Доступ до ресторану має бути вільним. Необхідно передбачити наявність автомобільних заторів. У тих районах, де рух утруднений, краще не відкривати ресторанний бізнес. Також необхідно враховувати і пішохідні потоки. Ресторан повинен відповідати контингенту людей, які проходитимуть повз нього. Якщо поряд багато навчальних закладів, то не варто відчиняти елітний ресторан. Він швидше за все не окупиться.
  5. Парковка.
    Вона має бути присутня в будь-якому випадку. Якщо ж ресторан знаходиться в центрі міста, то паркування має бути якнайбільше. Крім цього, необхідно облаштувати зручний та вільний під'їзд. Тобто не повинно бути так, що до ресторану доведеться добиратися через вузькі дворики.
  6. Перша лінія будинків.
    Ресторан має бути першим щодо дороги. В іншому випадку в літню пору року через густі дерева і чагарники, будинок просто не буде видно потенційним клієнтам.

Ознайомитись з важливими деталями, які необхідно врахувати при відкритті кафе чи бару, ви зможете в цієї статті.

Автор: Олександр Бєлов