26-12-2013

Як вигідно здати квартиру?

вигідно здати

Якщо вам пощастило стати власником вільної житлоплощі, то можна легко перетворити її на джерело доходу. Квартиру можна здати в оренду за вигідною ціною. При співпраці з грамотним ріелтором вам вдасться уникнути багатьох неприємних моментів, які зазвичай присутні під час укладання угоди. Дотримуючись лише кількох простих правил, ви зможете отримати максимальну вигоду від оренди.

Кожен орендодавець хоче, щоб його квартира була представлена ​​у найкращому світлі. Це дозволить йому здавати житло за високою ціною. Для цього необхідно упорядкувати зовнішній вигляд квартири. Позитивне враження про квартиру можна створити ще до того, як потенційний квартиронаймач прибуде на об'єкт.

  1. Якщо тамбур або сходова клітка перед квартирою захаращені непотрібними речами, розпрощатися назавжди з якими вам не дозволяє незрозуміле почуття ностальгії, дійте рішуче. Вам необхідно позбутися всього цього мотлоху. Якщо простір заповнений речами ваших сусідів, попросіть їх розчистити загальний коридор. Швидше за все, на майбутніх орендарів розчищений коридор і вільний шлях до квартири справить позитивне враження.
  2. Прибирання під'їзду теж може виявитися не зайвим. Нехай це може вимагати додаткових витрат, але повірте – ваші витрати окупляться з лишком.
  3. У квартирі, призначеній для здавання, має бути зразковий порядок. Від чистоти та охайності квартири залежить враження орендаря, а, отже, і готовність платити вам необхідну суму за оренду житла.
  4. Наявність побутової техніки та ремонт суттєво впливає на орендну плату. Потрібно також враховувати місцезнаходження. Квартири, розташовані біля кінцевих станцій метро, ​​не вийдуть із рамок економ-класу. Тому не варто робити дизайнерський ремонт в однокімнатній квартирі, розташованій в одному із спальних районів. Навряд чи потенційні орендарі гідно оцінять ваші зусилля.
  5. Якщо ви хочете здавати елітне житло, пам'ятайте, що воно має відповідати європейським стандартам. Для потенційних орендарів квартир такого класу важливі всі особливості житла, що орендується. Вони дуже вимогливо ставляться до вибору квартири, але вони і готові платити відповідно. Якщо ви зробили у квартирі ексклюзивний ремонт та встановили дорогу техніку, краще застрахувати своє майно. Страхові внески в цьому випадку будуть відносно невеликими, але вони допоможуть вам у разі чого уникнути суттєвих витрат.
  6. Не потрібно намагатися збільшити вартість орендної плати в гонитві за більшим прибутком. В результаті це може призвести до великих втрат, оскільки квартира із завищеною вартістю простоюватиме тривалий час. Професійний ріелтор зможе дати вам грамотну консультацію щодо актуальної ринкової вартості оренди житла.
  7. Найважливішим етапом будь-якої угоди з нерухомістю є укладання договору. Правильно складений договір убереже вас від зайвих проблем. Договір із ріелтором оформляється, як правило, на один рік з можливістю подальшої пролонгації. Ваш договір є гарантом стабільного прибутку. Після закінчення термінів дії договору можна звіритися зі ситуацією на ринку і переглянути вартість орендної плати.
  8. Щоб у термін гарантовано отримувати повну орендну плату, у договорі необхідно вказувати всю вартість. Не забувайте, що з прибутку від оренди майна також потрібно виплачувати прибутковий податок. - Співпраця з перевіреною та надійною компанією може стати гарантією успішності вашої угоди, що дозволить здати або винайняти квартиру в Одесі без проблем.

Підготував: Олександр Бєлов