26-11-2015

Обсяг інвестицій у європейську комерційну нерухомість зріс на 18%

комерційна нерухомість Європи

У 3 кварталі 2015 року в комерційну нерухомість Європи інвестовано 62 млрд євро, що на 18% більше, ніж за аналогічний період 2013 року.

На тлі загального пожвавлення на європейському ринку комерційної нерухомості найбільше активізувалася ситуація у Франції. Загальні інвестиції у третьому кварталі поточного року становили 7 млрд євро. Це майже вдвічі більше, ніж на рік раніше.

Щоправда, більша частка цих коштів надійшла від місцевих інвесторів і становить понад 70%. При цьому французи найчастіше купували офіси у Парижі.

Найбільші інвестиції у комерційну нерухомість були зафіксовані у Німеччині. У 3 кварталі поточного року вони становили 14 млрд євро. Крім того, за офіційними даними, обсяг інвестицій досяг €36 млрд і цей показник більший на 40%, ніж за подібний період 2014 року.

Значне зростання у третьому кварталі 2015 року було зафіксовано також у Швеції та Норвегії. Тут обсяги збільшилися на 139 та 68% відповідно. Що стосується Південної Європи, то ситуація тут не менш оптимістична. Непогані показники на ринках комерційної нерухомості Італії та Португалії, які перетягли частину інвесторів із іспанського ринку. У Східній та Центральній Європі було також зафіксовано інвестиційну активність.

За матеріалами Prian.ru