26-06-2018

Ринок складської нерухомості в Україні не розвиватиметься

склад

Ринок складської нерухомості в Україні дуже малий у порівнянні з провідними європейськими країнами і навіть Польщею, і розвивати його немає сенсу.

Про це заявив президент Спілки спеціалістів з нерухомості України Віктор Несін.

За підрахунками експертів, загальна площа об'єктів складської нерухомості в Україні становить 2,4 млн. кв. м. 77% з них розташовані у Києві та області. При цьому якість багатьох приміщень не відповідає міжнародним стандартам.

Минулого року нова пропозиція сучасних складських приміщень становила близько 37 тис. кв. м. у столичному регіоні. На думку Віктора Несіна, це мізер на тлі потреби, яку має формувати українська логістика, якби економіка активно розвивалася. При цьому він наголосив, що потреби зводити нові складські приміщення немає.

«Цей сектор нерухомості на сьогоднішній день не розвиватиметься. Складських приміщень зараз достатньо на теренах тих виробництв, які дісталися нам у спадок від Радянського Союзу. Наприклад, у Києві — безліч колишніх заводів, цехи яких використовуються в кращому разі на 10–15%. Решта — це оренда, в основному під складські приміщення. З цього випливає висновок: таких пропозицій у країні більш ніж достатньо і тому розвивати цей напрямок поки що недоцільно. А бізнес використовує те старе, що є».

За матеріалами УРА-Информ