28-07-2014

Прогнози аналітиків на розвиток ринку складської нерухомості України

SAN factory – новий об'єкт логістичної нерухомості

Більшість девелоперів, які розвивають проекти логістичної нерухомості в регіоні, готові приступити до нового будівництва за умови залучення на свої площі щодо великого орендаря або потреб конкретного користувача (у рамках контракту built-to-suit). Такими спостереженнями поділилися аналітики компанії DTZ Україна.

За їхніми даними, наприкінці першого кварталу 2014 року первинна вакантність у сегменті становила 4,7%. А протягом наступних трьох місяців показник підвищився ще на 5,4% та у червні 2014 року був зафіксований на рівні 10,1%.

Таке зростання первинної вакантності у сегменті складської та логістичної нерухомості у Київській області є результатом введення в експлуатацію кількох порівняно великих об'єктів вчасно, коли в Україні спостерігається спад загальної ділової активності.

У той же час, аналітики DTZ зазначають, що поточне зростання первинної вакантності в сегменті є короткостроковим і, швидше за все, знизиться до кінця року.

«Ми очікуємо, що попит на складську та логістичну нерухомість буде стабільним до кінця 2014 року та у 2015 році, тому рівень вакантності незабаром знову знизиться. Це також буде обумовлено тим, що у найближчі 12–18 місяців нових спекулятивних комплексів в експлуатацію не вводитиметься», – зазначив Федір Арбузов, директор департаменту складської та логістичної нерухомості компанії «DTZ Україна».

Нагадаємо, що у другому кварталі поточного року на ринок вийшло кілька якісних складських об'єктів.

За матеріалами 100realty.ua.