25-12-2015

Які орендарі хочуть бачити власники квартир?

оренда житла

Не секрет, що квадратні метри житлової площі, особливо у великих містах, мають постійний попит. Зазвичай у мегаполіси приїжджають студенти, люди, які шукають вищого заробітку, діти, які не бажають жити з батьками, та й просто сім'ї у пошуках кращого життя.

Найбільший попит на однокімнатні та двокімнатні квартири.

Незважаючи на велику популярність орендованого житла, для власника такої квартири завжди існує проблема підбору орендаря. Зазвичай починають із особистих зв'язків, тобто просто дається інформація родичам, усім знайомим чи колегам. У такій ситуації починає працювати «сарафанне радіо» та орендарі можуть знайтись за дуже короткий термін. До того ж прийнято вважати, що такий підбір наймачів житла найкращий, по-перше, квартира здається не чужим людям, а по-друге, це теж орендар сприймає, ніби він знімає у свого знайомого.

Але для орендодавця можуть виникнути психологічні проблеми. Адже якщо квартирант не платитиме вчасно, то з ним важче сперечатися та вимагати оплату, він же знайомий знайомого чи колега. А якщо ще квартиранти зашкодять меблі чи елементи декору. У такій ситуації зазвичай страждає орендодавець і навряд чи він зможе зажадати належну суму.

Дуже часто власник квартири звертається до двірників чи консьєржів, адже вони мають інформацію про те, що кому потрібно і що шукають сусіди, коротше кажучи, знають практично всі.

Також можна обклеїти навколишній район оголошеннями та розмістити інформацію на інтернет-ресурсах. Можна навіть дати інформацію в друковані ЗМІ, застарілий спосіб, але іноді дає непогані результати.

У будь-якому випадку дуже важко виявитись не обдуреним. Найпоширеніший конфлікт – звичайний крадіжка. Віддавши ключ незнайомій людині, можна навіть недорахуватися стільців, не кажучи вже про щось цінніше.

Який небажаний орендар описати дуже складно. Як орендар шукає свого прихильного орендодавця, так і власник квартири шукає свого сумлінного квартиронаймача, а коли їхні інтереси та бажання зійдуться у щось єдине, спрогнозувати непросто.

Але існують все ж таки категорії людей, яких не хотів би мати жоден орендодавець у своєму житлі:

  • заробітчани;
  • сім'ї з дітьми;
  • люди з тваринами.

Також до цієї категорії входять співробітники, для яких компанії винаймають житло. Ще є один факт, чим дорожча вартість житла, тим жорсткіші вимоги до орендарів. До таких квартир навіть іноді беруть людей лише з певним статусом. Найбажаніші в орендованих квартирах наймачі – дівчата-студентки або просто молоді дівчата, які приїхали працювати.

У будь-якому разі визначити за одну зустріч, яка людина перед тобою стоїть дуже важко, і добре розібрати в ній можна лише з часом.

Автор: Олександр Бєлов