25-08-2016

У Європі зафіксовано максимальні орендні ставки на преміальні офіси

Стокгольм

Орендні ставки на ринку преміальних офісів у Європі збільшилися на 1,5% – це найбільше зростання показника за останні п'ять років, що випереджає, у тому числі динаміку ставок оренди в Північній та Південній Америці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Лідерами зі зростання ставок оренди на преміальні офіси в Європі у другому кварталі стали Стокгольм (9,4%) та Берлін (6,3%).

У Парижі (+3,4%) спостерігається збільшення ставок протягом чотирьох кварталів поспіль через обмежений обсяг введення нових площ та підвищений інтерес до оренди офісів.

У Південній Європі, зокрема, у Мілані (+2,0%) продовжується відновлення активності, а в Барселоні (+3,7%) та Мадриді (+0,9%) збільшуються темпи зростання.

У Лондоні, Москві та Києві максимальні ставки оренди офісів не змінилися за минулий квартал.

Експерти очікують на стійке зростання орендних ставок на ринку преміальних офісів Європи в другому півріччі 2016 року. Зокрема, у Західній Європі збільшення, за прогнозом, становитиме 2,5–3% і протягом наступних кількох років випереджатиме середній показник за десятиліття. Прогнозується, що Стокгольм та Мадрид стануть лідерами регіону зі зростання орендних ставок у 2016 році.

За матеріалами JLL.