25-06-2016

Купівля нерухомості в Туреччині: просто, вигідно, надійно!

фортеця в Аланії, Туреччина

Останнє десятиліття Туреччина незмінно входить у рейтинги країн, найпривабливіших інвестицій у нерухомість. Вигідне географічне розташування, чудовий клімат, багата культура країни приваблюють туристів, а потужна економіка, стабільний приріст ВВП та розвиток ринку іноземних інвесторів. Купівля нерухомості в Туреччині: просто, вигідно, надійно!

Чому це просто?

Процес придбання будь-якої житлової та нежитлової будівлі чи приміщення в Турецькій Республіці зводиться до досить нескладного алгоритму. Державна політика не потурає бюрократизму, тому правочин відбувається швидко і абсолютно прозоро. На оформлення купівлі-продажу потрібно не більше двох місяців. Вибір об'єкта покупки можна довірити міжнародному агентству з перевіреною репутацією, але краще не полінуватися самостійно переглянути нерухомість у Туреччині та особисто ознайомитися із запропонованими варіантами. Для громадян України з 2012 року запроваджено спрощений режим в'їзду до Туреччини. Українцям не потрібна віза за умови, що вони перебувають у державі не більше ніж 90 днів протягом шести місяців. У цей період відвідувати країну можна неодноразово, головне щоб термін кожного перебування нараховував до 60 днів. Якщо в українця виникне потреба залишитися в Туреччині на довше, візу він має оформити самостійно, звернувшись до туристичної поліції.

Чому це вигідно?

Згідно зі звітами аналітиків міжнародної компанії Knight Frank у 2015 році ціни на турецьку нерухомість у середньому по країні зросли на 18,9%, а в окремих районах зростання досягло 30%.

У країні немає різниці між житловою та комерційною нерухомістю. Тобто будь-яку квартиру можна використовувати під офіс чи торгове приміщення, що обіцяє додаткові вигоди.

Здача житла в оренду – прибутковий бізнес. На рік можна заробити до 12% від ринкової вартості житла. При цьому вартість комунальних та супровідних послуг дуже помірна.

Купуючи нерухомість у Туреччині, іноземний громадянин автоматично отримує посвідку на проживання і може претендувати на громадянство через 5 років.

Чому це надійно?

В економічному плані Туреччина є успішною і стабільною країною з великим потенціалом. Будівельна галузь у державі розвивається дуже динамічно, а ціни на первинному та вторинному ринку житла зростають регулярно. При цьому вартість об'єктів на 50-60% нижча, ніж у Європі. З цього випливає, що будь-яке придбання нерухомості в Туреччині - це надійне капіталовкладення з високою рентабельністю.

Автор: Олександр Бєлов