27-09-2011

За 5 років у Німеччині планують звести 100 торгових центрів

ТЦ Берлін

Найближчої п'ятирічки, виходячи зі складених планів, у Німеччині з'явиться близько 100 торгових центрів. Приблизно 26 центрів із загальної кількості будуть відкриті вже наприкінці наступного року. Для всіх новобудов потрібно близько 2 млн кв.м., а цю площу з упевненістю можна порівняти з усією територією князівства Монако.

З інформаційного джерела Property Magazine стало відомо, що для зведення новобудов буде потрібна значна сума інвестицій, яка може становити понад 10 млрд євро.

Перші торгові центри відкриються в Берліні – Boulevard Berlin, Leipziger Platz, Bikini Berlin, а також кілька невеликих центрів.

Якщо говорити про новобудови в цілому, то, хочеться відзначити, що у великих містах вони тільки скорочуватимуться, адже всі інвестиції будуть спрямовані компаніями на невеликі міста, на які не так сильно впливає розташування метрополії.

Крім поширеної форми роздрібної торгівлі – продажу товарів саме кінцевому споживачеві, у Німеччині планують відкрити центри FOC або Factory-Outlet-Center дисконтного продажу продукції безпосередньо від виробника. Це будуть центри, що включають комерційні майданчики - магазини і склади. Незважаючи на те, що в таких центрах будуть представлені товари тільки від одного виробника, ціни на продукцію будуть нижчими від ринкових.

За матеріалами Dom.ria.ua.