25-04-2016

Як правильно розірвати договір із орендодавцем житла?

Дуже часто настає такий момент, коли наймача перестають задовольняти ті житлові умови, які може надати орендодавець. Виникає така ситуація, коли орендодавець часто порушує домовленості, і перестає виконувати те, що обіцяв на самому початку під час укладання угоди.

розірвати договір оренди житла

Як правильно розірвати договір із орендодавцем житла?

Зрозуміло, якщо навіть такі відносини наймача та орендодавця були закріплені на папері, малоймовірно, що у документі прописані всі умови, які прозвучали на словах. Багато орендодавців, перечитавши договір, починають користуватися цим шансом і нерідко створюють нові рамки, які суттєво заважають мешканцю. Незважаючи на те, що наймач платить кошти за орендоване житло, він згодом починає ставити питання, за що ж він все-таки платить? За дах треба головою та старе ліжко? А чи не переплачує він? Чи варто продовжувати такі закріплені договором відносини, якщо щомісяця, орендодавець вигадує нові правила, тим самим обмежуючи самого мешканця?

Зрозуміло, що проблеми подібного роду необхідно вирішувати при першій появі і не соромляться цього. Адже орендодавець не може прочитати думки чужої людини, якщо вона виставляє нові умови, а мешканець нічого не говорить, отже, вона з новими зобов'язаннями цілком погоджується.

Перш ніж розірвати договір із орендодавцем, варто спробувати конструктивний діалог, щоб уникнути неприємних наслідків. Якщо ж орендодавець налаштований скептично і не бажає нічого змінювати, тоді у діловій формі необхідно повідомити його заздалегідь, що наймач вирішив розірвати договір з причин його недотримання. Ймовірно, орендодавець може змінити своє рішення і піти на компроміс або погодиться на запропонований варіант про розірвання будь-яких зобов'язань між сторонами.

Не рекомендується в такі моменти виявляти агресію, оскільки поки що юридичне питання вирішується, необхідно підбирати новий варіант житла. Щоб цей період прожити без стресових ситуацій, краще намагатися зберігати адекватні відносини, які влаштують обидві сторони.

Матеріал підготовлений АН BFS