25-01-2014

Як вибирати приміщення під офіс?

Як вибрати приміщення

Зазвичай, покупець, купуючи комерційну нерухомість, Розраховує на те, що кошти будуть вкладені з вигодою. Але, щоб даний об'єкт приносив прибуток, слід його дуже ретельно для цього підібрати. Метою придбання комерційної нерухомості в основному є: реконструкція та перепродаж, здавання в оренду, ведення свого бізнесу.

Пошук приміщення

Можна почати з перегляду оголошень на спеціалізованих сайтах актуальних пропозицій про продаж приміщень в Одесі або в іншому регіоні, що вас цікавить. Даний спосіб є зручним і швидким, а також плюсом є те, що є можливість переглянути об'єкт відразу на фото. Якщо підібрати самостійно не виходить, тоді Вам слід звернутися за допомогою до агентств нерухомості та ріелторів. Вони не тільки допоможуть підібрати об'єкт, але й сприятимуть при проведенні оформлення угоди. Грамотно складуть пакет документів, що потрібний для оформлення на придбання нерухомості кредиту.

Які бувають варіанти

Невеликі у комерційній нерухомості об'єкти виділені в окремий сегмент, та представлені в основному квартирами на перших поверхах та павільйонами, які були переведені до нежитлового фонду.

Ідеально підійде для офісу приміщення у центрі міста, яке не потребує суттєвого ремонту. Необхідними умовами є парковка, окремий вхід, наявність інтернету та телефонної лінії, вікон. Але зазвичай, більшість даних приміщень є вже викупленою, і якщо і є, то них буде непомірно висока ціна.

Можна в даному випадку звернути свою увагу на підвальні приміщення, які дешевші, але існує на їх експлуатацію ряд обмежень. Наприклад, там не можна продавати продукти харчування. Немає там і вікон, і для солідної фірми зі штучним освітленням інтер'єр навряд чи підійде.

Найбільш клопітким варіантом є покупка квартири на 1 поверсі будинку, з подальшим її переоформленням в нежитловий фонд. Адже тут доведеться зіткнутися і з переплануванням, капітальним ремонтом, облаштуванням зручного під'їзду та паркування та окремого входу.

"Підводні камені"

Справа в тому, що більшість таких об'єктів має складну юридичну історію. А саме багаторазова зміна власників та допущені в оформленні переходу прав власності помилки. Тому тут дуже важлива у юридичному аспекті ретельна перевірка історії об'єкта. Слід приділити особливу увагу об'єктам, які перейшли до приватних рук на початку 90-х років. Найкраще довірити експертизу технічної документації та правовстановлюючих документів спеціалісту.

Також важливим моментом є встановлення існуючих обтяжень. Перед придбанням потрібно перевірити в обов'язковому порядку, чи немає приміщення осіб або орендарів, які користуються ним на безоплатній основі, чи не закладено дане приміщення.

Підготував: Олександр Бєлов