25-12-2021

Як вибрати готель у Одесі

номер в готелі

Одеса – самобутнє українське місто з безліччю дивовижних локацій та неповторним колоритом. При цьому населений пункт поєднує «титул» міста-курорту зі званням одного з найбільших українських портів, що робить його жвавим практично будь-якої пори року.

Відпочинок в Одесі може бути дуже різноманітним – від приємного відпочинку на пляжах до екскурсії історичними пам'ятками. Як вибрати готель, який зробить відпочинок у місті комфортним та незабутнім?

Вибір готелю: орієнтування зі зірками

У плані вибору району, в якому знаходиться готель в Одесі, Все досить просто. Якщо пріоритет – відпочинок біля моря, то й заселятися варто ближче до нього, а якщо в планах – екскурсії по знакових місцях міста, можна вибрати варіант ближче до центру. Крім того, якщо обраний готель знаходиться досить далеко від місця прибуття до міста (вокзалу, аеропорту), то варто заздалегідь уточнити, чи пропонує він послугу трансферу.

Також варто пам'ятати, що класифікація готелів не просто так спирається на «зіркову» систему:

  • одна зірка означає, що в номері не буде ванни, телевізора та деяких інших послуг;
  • дві – що постояльцям доступні особистий туалет, душ або ванна, а також безкоштовний сніданок;
  • Три зірки кажуть, що в номері клієнта чекає така побутова техніка, як телевізор та холодильник. Крім того, часто доступні додаткові послуги на зразок масажу або басейну;
  • чотири зірки – гарантія наявності в номері кондиціонера, а також готелю ресторану, що працює на території, а також фітнес-центру та сауни;
  • п'ятизіркові готелі включають цілодобове обслуговування в номерах, сніданок та вечеря – за бажанням клієнта. Також доступні люксові розваги (наприклад, дайвінг, серфінг).

Багаж, екскурсії, персонал: на що ще звернути увагу

Природно, що для комфорту варто звернути увагу на деякі інші опції готелю. Наприклад, до місця будуть послуги пральні, а також спеціальної камери для зберігання багажу – тримати валізи в номері після розпакування часто не дуже зручно.

Також для людей, які приїжджають до Одеси вперше, дуже актуальними будуть послуги гідів та екскурсоводів. Місто стало будинком для більш ніж мільйона чоловік і поділено на чотири великі райони, так що заблукати в ньому досить просто. Гід, що надається готелем, допоможе з пошуком пам'яток і вибере найцікавіший маршрут, який може здаватися далеко не очевидним.

Ну і, звичайно ж, важливо оцінити якість роботи персоналу готелю. У цьому допоможуть відгуки як на спеціалізованих ресурсах, так і в соціальних мережах.

Вибір готелю в Одесі – завдання, яке під силу навіть людям, які вперше їдуть до цього українського міста. Однак важливо врахувати всі важливі для особистого комфорту дрібниці та не намагатися вирішити питання з бронюванням швидше – тоді відпочинок не буде затьмарений випадковими казусами.

Підготував: Олександр Бєлов