25-07-2018

Вибір стратегії для бізнесу

бізнес-стратегія

Ви звузили надбудову бізнес-стратегій до кількох варіантів, які, на вашу думку, працюватимуть для вашої компанії. Якщо ви схожі на власників більшості компаній, ви шукаєте чарівну паличку – бізнес-стратегію, яка допоможе вашій компанії перейти на наступний етап зростання.

Успішні компанії побудовані на ретельно розробленій стратегії. Чим більше зусиль ви вкладаєте у визначення життєздатної стратегії для свого бізнесу тим більше ймовірність того, що ваші зусилля будуть винагороджені прибутком.

Однак багато власників бізнесу спотикаються, коли справа доходить до відбракування однієї стратегії зі списку привабливих стратегічних варіантів. Насправді існує, ймовірно, багато стратегій, здатних забезпечити аналогічні результати для вашого бізнесу. Оскільки нерішучість не є варіантом, вам потрібно вибрати найкращу стратегію для вашої компанії. Ось як це зробити:

Поінформованість про конкуренцію

Першим кроком у виборі стратегії є оцінка стратегій, які нині використовуються конкурентами. Можливо вагома причина, через яку решта галузі прийняла конкретну бізнес-стратегію. Знову ж таки, це може стати можливістю отримати конкурентну перевагу, якщо прийняти дещо інший підхід.

Простота виконання

Чи ваші поточні ресурси та трудові ресурси забезпечують процес плавного впровадження? Бізнес-стратегії іноді виглядають добре на папері, але швидко втрачають блиск тому, що власник бізнесу недооцінив вимоги до виконання.

Довгострокова перспектива

Стратегія, яка забезпечує короткострокові результати, може бути не найкращим варіантом. Замість того, щоб зосередитись виключно на короткострокових результатах, ви можете вибрати стратегію, яка позиціонує ваш бізнес для сталого довгострокового зростання.

Винагорода співробітників

Винагорода службовця є важливим чинником під час виборів бізнес-стратегії. Щоб ваша стратегія досягла успіху, її необхідно буде впровадити і виконати вашою робочою силою. Коли робоча сила відчуває свій внесок у процес вибору стратегії, вони стають спонуканими до доведення її до завершення.

Змішання стратегій

Цілком неприйнятно поєднувати сильні сторони кількох життєздатних стратегій у єдиній змішаній стратегії. Хоча конфлікти іноді виключають змішування, багато власників бізнесу в результаті створюють гібридну стратегію, що складається з елементів, відібраних із найперспективніших варіантів.

Автор: Олександр Бєлов