24-04-2015

Як і коли правильно орендувати заміський будинок

Оренда котеджів

Як тільки зима починає відступати, багато хто починає активно підбирати собі заміські будинки для відпочинку в теплу пору року. Саме навесні можна легко здати в оренду будинок. А також орендувати у власників та для майбутнього сімейного відпочинку. Тому, на такий тривалий термін будуть здавати той чи інший будинок, ми можемо підібрати собі оптимальний варіант. Як і коли правильно зняти в оренду, на тривалий чи короткий термін, ми намагатимемося розглянути нижче у статті.

Так, найчастіше ми шукаємо будиночок для відпочинку короткочасно на свята, такі як новорічні, або ж на такий тривалий термін, як тепла пора року (літній період). У ці періоди нам завжди хочеться якнайдалі бути від повсякденної метушні, поряд з близькими та друзями. Багато компаній, які будуть допомагати вам, знайти відповідні варіанти заміського будиночка на святкові дні, також зможуть допомогти вам і в організації розважальної програми.

У цьому зазвичай ні з ким ніхто не конкурує. Як то кажуть, людей багато й кожному вистачить своїх замовників. А от коли варіанти підбирають на більш тривалий термін, то починається спека не тільки у погоди, а й конкуруючих фірм. Саме на цій конкуренції можна зіграти та поторгуватися з ріелторами. Завжди можна знайти безліч причин, які потенційно можуть вас не влаштувати в тому чи іншому варіанті будинку. Адже при виборі будинку дивляться не тільки на те, який він гарний, а й на його габарити, віддаленість від міста, зручність транспортної розв'язки тощо.

Нині найпопулярнішим видом здачі заміського будинку став масовий вигляд, коли орендується ціле котеджне селище. За таких варіантів добре розвинена інфраструктура, будиночки розташовані зручно щодо один одного та від найближчого населеного пункту. Великі компанії часто воліють працювати саме так. Це швидко приносить дохід, і маєш справу з меншою кількістю людей. Мінусом оренди заміського будинку можна вважати, що всі предмети інтер'єру не є особисто вашими і є ризик їх пошкодити.

З цієї причини короткострокова оренда, особливо на свята, значно вища в ціні, ніж тривала оренда котеджів. До того ж власники не дуже люблять документувати стосунки, коли здають свій будинок на кілька днів, тому й усі пошкоджені предмети найчастіше набувають вони самі. Але якщо вам сподобалося відпочивати в цьому будинку і ви плануєте повернутися в нього рано чи пізно, то бажано сплатити шкоду, щоб показати себе уважним орендарем.

Працівники ріелтерських компаній не люблять короткострокові угоди оренди саме з цих причин. А для того, хто шукає місце на довге проживання, такі будинки напевно, не підійдуть за багатьма параметрами. Якщо ж ви все-таки вирішили, що цього літа вам потрібне свіже повітря та заміська тиша, то шукати будиночок варто саме на початку весни. По-перше, на цей час вибір досить широкий, а по-друге, ціни досить демократичні.

Так, ви можете бути впевнені майже на сто відсотків, саме знайдете те, що вам до вподоби. Довгострокова оренда може тривати від місяця до двох років. Як показує статистика, ті, хто шукає будинок лише на літній сезон, вважають за краще, щоб віддаленість від міста була приблизно до сорока кілометрів. Хто планує проживати в будинку і в зимовий сезон наголошують, на тому, щоб орендоване приміщення знаходилося якомога ближче до населеного пункту, щоб не виникло проблем із транспортуванням.

Навіть незважаючи на те, що у святкові дні на таких будинках можна заробити більше грошей, власники люблять, щоб їхні будинки здавалися на тривалі терміни. Так, вони одержують гарантію щомісячного доходу.

Сподіваємося, та інформація, яку ви змогли отримати з нашої статті буде для вас корисною, і допоможе вам зробити правильний вибір.

Автор: Олександр Бєлов