24-02-2016

2015 рік став найкращим в історії офісної та готельної нерухомості Іспанії

Мадрид Іспанія

Минулого року обсяг інвестицій в офісну нерухомість Іспанії зріс до 5,4 млрд євро, а продажі в секторі готельної нерухомості досягли 2,65 млрд євро.

2015 став кращим в історії офісного ринку Іспанії за рівнем інвестування в основні центри тяжіння: Мадрид і Барселону. Обсяг інвестування досяг 5,4 млрд. євро. Таким чином, він став найвищим з 2007 року, що демонструє його подвоєння по відношенню до 2014 року. У загальному обсязі вкладень частку Мадрида припадає 83%, Барселони - 17%.

Такий приріст капіталовкладень став можливим завдяки декільком чинникам: відновлення ринку оренди, інтерес до нього, активна реставрація будівель. Це вплинуло на те, що основні національні та міжнародні банки фінансували угоди на ринку офісної нерухомості більш активно та з меншими обмеженнями.

А ось обсяг продажів у секторі готельної нерухомості Іспанії у 2015 році у грошовому вираженні досяг 2,65 млрд євро. Вперше в історії готелю стали являти собою такі ж привабливі активи для інвестицій, як офісні приміщення та торгові центри.

За матеріалами Prian.ru