23-02-2012

Розставляємо акценти в офісному приміщенні

офісний інтер'єр

Якщо людину оцінюють по одязі, то оцінка фірми залежить багато в чому від того, як виглядає офіс. Перше враження клієнта від приміщень вашої компанії може зробити з нього постійного бізнес-партнера. Оформлення офісу має стати частиною фірмового стилю, тому це питання потребує часу та ретельного підходу.

Звичайно, сучасні офіси вражають своєю креативністю та архітектурними вишукуваннями. Але оскільки офіс має бути в першу чергу функціональним, то і оцінювати його потрібно сточки зору комфорту та зручності для виконання робочих функцій.

З чого почати? Почніть з перепланування і не бійтеся сміливих рішень, виконайте її так, як вважаєте за потрібне. Нехай у вашому офісі з'являться місця для нарад та відпочинку, організуйте ресепшен. Не забудьте продумати освітлення та систему вентиляції. Нове планування буде зовсім не схоже на колишнє, але працювати в ньому буде набагато зручніше.

Як не намагайся, але професійні дизайнери знають свою справу краще. Саме фахівці допоможуть вам перетворити інтер'єр вашого офісу та зробити його не лише красивим, а й функціональним. У своєму арсеналі дизайнери мають безліч способів додати приміщенню об'єму та візуального простору, використовуючи неординарні рішення та оригінальні елементи декору.

Зверніть увагу на оформлення ресепшен, саме вона першою зустрічає клієнтів вашого офісу. Дизайн ресепшен має відображати стиль компанії, її ідею, бути візитною карткою. Офісна стійка повинна справляти позитивне враження, виділятися з десятка інших таких стійок і запам'ятовуватися, а допоможе у вирішенні цього спеціально запрошений дизайнер. Запропонований ним проект може здатися на перший погляд дещо незвичайним та екстравагантним, але повірте, що всі його деталі згодом працюватимуть на вас та на успіх вашої компанії.

Колірне рішення в оформленні офісного приміщення залежить переважно від переваг замовника, а також від фірмового стилю та логотипу. Психологи висловлюють думку. Що колірна гама виробничих приміщень і офісів безпосередньо впливає на психіку і тим самим на продуктивність праці. В принципі, колір інтер'єру може бути будь-яким, але все ж таки зручним для роботи. Не забувайте, що яскраві кольори сприяють швидкій стомлюваності, а темні та похмурі вводять у депресію, тому важливо дотримуватися балансу кольору, відштовхуючись від площі, форми приміщення та корпоративних кольорів.

Автор: Олександр Бєлов