22-08-2011

Вперед у майбутнє на ринки офісної нерухомості України

офісна будівля

Ринок нерухомості України значно молодий, порівняно з іншими зарубіжними країнами, але також останнім часом стає зеленим ринком. Однак зараз йтиметься не про екологічний розвиток ринку України, а про майбутнє комерційної нерухомості ринку.

За порівняно короткий час на ринку нерухомості України відбулися величезні зміни. Він здійснив величезний стрибок. У Києві з'явилися хмарочоси офісних будівель, торгові центри, парки розваг, готелі із 5 зірками, ковзанки та інші торгові центри.

Дивлячись на все це, часом запитуєш, що ж нас чекає далі на ринку нерухомості? Спробуймо отримати відповідь на поставлене запитання, хоча б приблизно. Що ж до майбутніх змін в офісній нерухомості України?

Офіси

Інтернет, бездротовий зв'язок, Wi-fi – що більше з'являється у світі новітніх технологій, то менше ми перебуваємо на робочому місці, в офісах. Ми не встаємо рано, уникаємо заторів на дорогах. Все тому, що вдома ми облаштовуємо своє робоче місце, а спілкуємося зі співробітниками через бездротовий зв'язок.

Сьогодні, щоб мати власне ізольоване робоче місце необов'язково винаймати приміщення під офіс, можна організувати своє робоче місце там, де вашій душі завгодно.

Коворкінг - це особливий формат офісної нерухомості, завдяки якому люди знімають спільне приміщення і працюють разом, спільно, поділяючись своїми власними поглядами, ідеями, не відчуваючи при цьому жодної нестачі в спілкуванні.

У Києві – столиці, подібних коворкінг-центрів налічується близько 10.

Не можна також забути про елітні офіси, облаштовані в стилі фахверк. Це один із давніх будівельних стилів, які стали використовуватися зараз. Офіси в такому стилі мають велику площу вільного відкритого простору, які створюються за допомогою скляних стін. Піарники даного проекту кажуть, що за такими офісами стоїть майбутнє комерційної нерухомості. У таких офісах створюється найвищий рівень комфорту, свободи для творчого процесу.

Компанія Microsoft приблизно рік тому презентувала у своєму баченні модель майбутнього офісу, де зовсім не було стільців. Все це тому, що співробітникам необхідно буде переміщатися офісом, щоб комп'ютери вловлювали їх рухи у вигляді команд і виконували їх. Менеджер Microsoft навів приклад, стоячи між двома стінами дисплеями він легко перекидав текстові, а також графічні файли по різних екранах.

З усього цього ми можемо лише припустити, що в майбутньому наш офіс складатиметься з крісла та електричної розетки. Всім іншим займеться диво техніки – комп'ютер!

Автор: Олександр Бєлов