24-10-2018

Глобальні рейтинги громадянства та ВНЖ через інвестиції (2018)

громадянство та ВНЖ через інвестиції

Компанія Henley & Partners опублікувала четвертий щорічний рейтинг програм набуття громадянства та ВНЖ через інвестиції за 2018 рік.

Глобальний рейтинг громадянства через інвестиції

Для аналізу програм інвестиційного громадянства використовувалися такі критерії: репутація, якість життя, безвізовий в'їзд, термін розгляду заяви та якість обробки інформації, комплаєнс, вимоги до інвестицій, необхідність проживання в країні, можливість переїзду в інші країни, необхідність відвідування країни, прозорість процедури.

Інвестиційна програма Мальти Individual Investor Program, яка дає можливість отримати європейське громадянство за інвестиції від 1 млн. євро, залишається найкращою програмою Глобального рейтингу громадянства через інвестиції.

Слідом за нею йдуть програми Кіпру, Австрії та Антигуа та Барбуди. Такі ж результати були торік.

Республіка Молдова та Чорногорія вперше потрапили до рейтингу та одразу посіли високі 5-е та 6-е місця відповідно. Програми відрізняються відносно невисокою вартістю, мінімальними вимогами до проживання в країні та прозорістю.

Сент-Кітс і Невіс та Гренада трохи опустилися в рейтингу через нових гравців, але їхні показники залишаються високими.

Йорданія та Туреччина, які теж вперше з'явилися у рейтингу, займають останні 11-те та 12-те місця.

Глобальний рейтинг програм ВНЖ через інвестиції

У Глобальному рейтингу програм ВНЖ через інвестиції за 2018 рік розглядалися інвестиційні програми здобуття ВНЖ 21 країни.

Для визначення позиції програми використовувалися 10 показників: репутація, якість життя, оподаткування, безвізовий в'їзд до інших країн, термін розгляду заяви та якість обробки інформації, комплаєнс, вимоги до інвестицій, загальні витрати, терміни отримання громадянства та вимоги для отримання громадянства.

Перше місце посіла програма Австрії з найвищими показниками якості життя та репутації країни.

Португалія, яка була незмінним лідером останніх років, опинилася на другому місці.

На третій позиції нова програма Італії. Вона дає змогу отримати ВНЖ країни через інвестиції від 500 тис. євро.

Великобританія із популярною серед іноземних інвесторів візою Tier 1 за рік піднялася на одну позицію і тепер посідає 5 місце.

Греція покращила показники та опинилася на 12-му місці (15-те минулого року), випередивши Латвію та Іспанію.

Програма Болгарії, як і раніше, на останньому місці.

У створенні рейтингів беруть участь незалежні експерти Thomson Reuters, The Knight Frank, The Economist Intelligence Unit, Baker & McKenzie, Fragomen LLP. А також опитуються інвестори та державні діячі з різних країн.

Раніше повідомлялося про найкращі міста світу для інвестиції в нерухомість.

Підготував: Олександр Бєлов