24-06-2019

У Берліні можна скаржитися на завищену вартість оренди житла

Берлін

Влада Берліна ввела п'ятирічний мораторій на підвищення вартості оренди житла. При цьому орендарі можуть скаржитися на високу ціну оренди.

Мораторій торкнеться 1,5 млн орендованих квартир у Берліні, але не поширюється на квартири в новобудовах і житло, що субсидується державою.

Нові договори затверджуватимуть міська влада з метою контролю вартості оренди житла. Підвищити вартість орендою плати можна лише з їхнього дозволу у разі критичної необхідності. За фальсифікації орендодавцем доказів необхідності підвищення ціни на нього накладається штраф до 500 тис. євро.

Проведення ремонту в квартирі, що здається, з метою підвищення орендної плати тепер теж під контролем влади Берліна. Для проведення ремонту також необхідно отримувати дозвіл, який надаватимуть за умови, якщо підвищення вартості оренди після нього не перевищить 0,50 євро за квадратний метр.

А також у Берліні орендодавець не може просити плату завищену більш ніж на 10% від середньої вартості оренди житла у своєму мікрорайоні.

85% квартир у Берліні здаються в оренду:

  • 5% - дрібні орендодавці, власники кількох квартир;
  • 80% - великі компанії власники нерухомості.

Нагадаємо, стрімке зростання цін на оренду житла у великих містах Іспанії призводить до високого ступеня затребуваності недорогих капсульних квартир.

За матеріалами Finance.ua