23-03-2016

Інвестиції в комерційну нерухомість досягли рекордного показника за підсумками 2015 року

Обсяг нового капіталу, спрямованого на світові ринки комерційної нерухомості, за підсумками 2015 р. досяг рекордного показника 443 млрд доларів.

У звіті Great Wall of money, представленому Cushman & Wakefield у рамках MIPIM, аналізується обсяг нового капіталу, націленого на світові ринки нерухомості. Звіт демонструє, що потоки інвестицій не обмежуються замкнутими географічними рамками, оскільки інвестори шукають можливості для вкладень на всіх ринках світу.

Однак, незважаючи на те, що інвестиційна жвавість у світі наближається до рекордної величини, темпи зростання доступного капіталу сповільнюються. Зокрема, у 2015 р. було зафіксовано зростання лише на 3%, що суттєво слабше за підсумки 2014 р. (зростання на 21%).

Зростання прослідковуватиметься у всіх трьох регіонах, особливо в Азіатсько-Тихоокеанському, де було зафіксовано зростання показника на 8% - до 131 млрд доларів. - як і раніше, найнижчий рівень інвестицій. Показник зростання в EMEA (Європа, Близький Схід, Африка) і по Американському регіону склав менше 2015%. Обсяг нового капіталу досяг 2 млрд доларів за EMEA і 143 млрд за Американським регіоном.

Рівень залученого капіталу почав знижуватися, хоч і незначно, лише на 1%, з 408 млрд доларів у 2014 р. до 407 млрд у 2015 р. Це означає, що сьогодні фонди насамперед націлені на розміщення капіталу. Особливо це властиво регіону EMEA, де рівень залученого капіталу за рік упав на 4% - до 131 млрд доларів. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні навпаки простежується невелике зростання на 3%, в Американському регіоні – на 1%.

Рівень доступного капіталу

За матеріалами Cushman&Wakefield.