23-08-2017

Прибуткові будинки – стабільний дохід для інвесторів та вирішення проблем з житлом

На даний момент ринок нерухомості України деякою мірою вражений вірусом «кризи», що не могло не позначитися на його динамічності, адже кількість угод, що укладаються, знизилася. Але на думку фахівців, така ситуація не зможе продовжуватись тривалий час і з часом становище на ринку стабілізується.

По суті при грамотному підході нерухомість дозволяє щорічно заробляти суттєві гроші мільйонам людей по всьому світу. Крім цього, подібний ринок – ефективний інструмент зниження тиску інфляційних процесів на грошову масу. У цьому випадку ви завжди, продавши будинок чи квартиру, можете повернути власні кошти у повному обсязі. Крім цього, інвестування у житло є найбільш безпечним та ефективним способом для того, щоб розпочати власний бізнес.

Такої діяльності потребують багато країн, які не можуть самостійно вирішити житлову проблему, і змушені займатися пошуком додаткових джерел фінансування будівництва житла для власних громадян. Але при цьому потрібно враховувати, що не кожна сім'я може собі дозволити придбати нову та комфортну квартиру, не кажучи вже про будинок.

Звісно, ​​існують відповідні житлові програми у банківських установах, які надають кредитні кошти на придбання нерухомості. Але кризові явища змусили багато фінансових установ їх згорнути або відкласти реалізацію на пізній термін. Як вихід багато фахівців розглядають зведення та інвестування матеріальних засобів у будівництво доходних будинків, які багато в чому допоможуть зняти соціальну напруженість у суспільстві на певний період.

Прибутковий будинок Озмідова в Одесі

Сенс подібних споруд полягає в наступному, що після будівництва багатоповерхового будинку інвестор не продає квартири, а здає їх в оренду за прийнятною вартістю. У багатьох західних країнах вже давно почали зводити прибуткові будинки, які приносять суттєвий та стабільний дохід для інвесторів, які вирішили вкласти кошти у нерухомість.

Звичайно, вартість оренди в подібних спорудах може суттєво відрізнятися, але при цьому потрібно враховувати, що, безперечно, вона буде меншою, ніж просто орендувати квартиру у приватника. Крім цього, вартість оренди такого житла залежить від наявності паркування, соціальної інфраструктури та розміщення в населеному пункті.

Автор: Олександр Бєлов