23-08-2013

Плюси та мінуси подобової оренди квартири під час поїздок Україною

квартира

Кожна людина, яка любить подорожувати і часто це робить, погодиться з тим, що додому навіть із чудового відпочинку повертатися приємно. Адже як би нам не було добре, вдома завжди буде краще. Багато мандрівників зупиняються у готелях, і більшість із них погоджується, що це не завжди зручно. Зовсім інша річ, зупинятися на орендованій квартирі. Почуваєшся практично як удома, але і тут є як плюси, так і мінуси.

Серед плюсів орендованої квартири в першу чергу можна виділити розмір. Адже зазвичай двомісний стандартний номер матиме близько 20 м², а квартира навіть однокімнатна не менше 30-35 м². Варто зазначити, що квартира буде дешевшою, ніж номер у готелі. Щоправда, квартира помістить рівно стільки людей, скільки в ній передбачено спальних місць.

Другий плюс це меблі. У середньому номері ви не матимете ні журнального столика, ні серванту з посудом, ні побутової техніки. А це все передбачено і є в більшості орендованих квартир.

Третій плюс це наявність кухні. Звичайно, для тих, хто відпочиває по пакету, все включено це зовсім не важливо, а для інших може виявитися, що наявність кухні могло їх уберегти від чималих витрат на їжу, в дорогих готельних ресторанах. Та й випити з ранку каву в ліжку, у більшості готелів вам не дозволять. Маючи власну кухню, вам не доведеться вечеряти поблизу шумної компанії, яка щось святкує, що часто зустрічається в ресторанах та кафе готелів.

Четвертий плюс - Вибір місця проживання. Готелі у більшості міст розміщені в центрі або неподалік нього. А квартиру ви можете вибрати в будь-якому відповідному для вас районі, і ціни в кожному районі різні, ви напевно зможете підшукати собі що-небудь до душі. Та й у квартирі ви, швидше за все, почуватиметеся затишніше, ніж у готелі.

Мінусами знімання житла подобово, можна назвати насамперед відсутність охорони. Адже жодна компанія чи господар квартири, який здає вам житло, не забезпечить вам охорони, як це роблять дорогі готелі. Швидше за все, вас попередять, що відповідальність за ваші речі повністю залишається на вас.

Другий мінусЦе в деяких випадках відсутність гарантії броні на квартиру. Часто трапляються випадки, що люди вносять передоплату, або замовляють квартиру без передоплати, а потім виявляється, що вона вже зайнята, і нічого придатного вам запропонувати не можуть. У готелях такий казус недоречний.

Автор: Олександр Бєлов