23-06-2013

Цікава інформація про нерухомість

Готель Cliff

Найдорожчою нерухомістю у світі за всіх часів вважали ту, що знаходиться в столиці Англії. Все-таки світ мінливий. Як наслідок, і стан справ на ринку житла не може залишатися без змін. Сьогодні найдорожчим місцем, де продають квадратні метри, є Монте-Карло (Монако). Ціна одного квадрата тут сягає 50 тисяч умовних одиниць. Друге місце належить Москві. У столиці Росії за квадратний метр у середньому просять 22 тисячі умовних одиниць. Як бачимо, програє цим містам Лондон. Це місто опинилося на почесній третій позиції. Москва обійшла його на сто доларів за один квадрат. Продовжуємо список: 4-е місце за Токіо, 5-те - Нью-Йорк, 6-те - Париж, 7-е - Сінгапур, 8-е - Рим, 9-е - Мумбаї.

А ось за дешевою нерухомістю потрібно їхати до Єгипту чи Таїланду. Наприклад, у Каїрі не складе особливих труднощів купити будинок з басейном за 1200 умовних одиниць. Гарний котедж у Таїланді коштуватиме ще менше. Не приховуватимемо, Каїр – це практично найзабрудненіше місто у світі. Та й у Таїланді проживатиме безперспективно.

Офіційно найзабрудненішим містом у світі є занедбаний Чорнобиль. Території Росії з великим відривом належить перший рядок за кількістю забруднених міст. Програють гонку Філіппіни та Індія. За ними йдуть США, Китай та Румунія. Визначення рівня забрудненості здійснювалося на основі таких показників як кількість небезпечних та отруйних речовин в атмосфері, захворювань (у місцевих жителів та дітей), що стосуються місцевої екології. Головну шкоду населенню забруднених міст, як вважають фахівці, завдають важких металів.

У світі існують фірми, які практикують над ринком нерухомих об'єктів звані екзотичні варіанти. Наприклад, це продаж ділянок на Марсі, Місяці, Венері, Меркурії. На кожній із цих планет ви можете купити собі ділянку. У цьому випадку ціна може починатися від $70 за квадратний метр.

Здобути практичну вигоду від цього «придбання» сьогодні, природно, не вдасться. Проте заповзятливі люди вбачають у цьому перспективу на майбутнє, коли люди освоюватимуть «недалеких сусідів». Загалом право на володіння такою ділянкою є дуже сумнівним. Компаній такого профілю велика кількість. Ніхто не в змозі надати будь-які гарантії того, що кілька людей в даному випадку не стануть власниками однієї ділянки. Тому в майбутньому, швидше за все далекому, не уникнути судових позовів із цього приводу. Можливо, невдовзі ми побачимо «Міжпланетний земельний кодекс».

Підготував: Олександр Бєлов