22-11-2016

В яку комерційну нерухомість краще інвестувати

офіс у БЦ Ольвія

Ринку комерційної нерухомості властива велика кількість нюансів, про які завжди потрібно пам'ятати. На думку фахівців агентства Newcher.RU, навіть другорядні фактори часто виконують вирішальну роль в успіху кампаній із комерційною нерухомістю. Наприклад, якщо ринок житла залишається довгий час щодо спокійним, то ринку комерційної нерухомості завжди щось відбувається. Бізнесмену, який вирішив зробити інвестиції в комерційну нерухомість, слід навчитися передбачати зміни у цій сфері.

Комерційну нерухомість можна умовно поділити на 3 категорії: фінансову, торгову та складську. До першої категорії входять адміністративні будівлі, офісні приміщення, всілякі бізнес-центри. Віддавати перевагу резонно інвестиціям, які дають фіксований відсоток доходу, відрізняючись при цьому високим ступенем надійності. У зв'язку з цією тенденцією торговий сектор вважається найперспективнішим, оскільки включає об'єкти малої комерції (стокові павільйони, магазини та ін.). Найпереконливіший приклад – приміщення під автосалон, який можна сміливо назвати великою інвестицією, здатною значно збільшити ваші прибутки.

Складські приміщення теж цікаві для власників практично будь-яких торгових майданчиків і магазинів, отже, складам також потрібно приділяти велику увагу. На загальну ринкову вартість торгових і складських об'єктів обов'язково впливатимуть такі показники, як орендна плата, площа, спеціальні умови (охорона, сигналізація та інших.), віддаленість від міста, рівень розвитку інфраструктури поблизу та інші чинники.

Говорячи про інвестування в нерухомість, важко не згадати про закордонний сегмент. І певний сенс у цьому є, тому що подібні вкладення потім будуть приносити користь все життя. Але займатися інвестуванням за кордоном слід лише за умови чималого досвіду у цій сфері. Крім основних фінансових показників та соціальних факторів, слід пам'ятати про законодавство, яке для багатьох видів комерційного інвестування є основним. Придбання нерухомості за кордоном за вигідними цінами, безперечно, є козирною карткою для багатьох інвесторів. Тут насамперед важливо перевірити та дізнатися всю інформацію щодо ліквідності об'єкта, перш ніж зважитися на цей хід. Сюди належить і рівень попиту об'єкт, і умови продажу чи здачі у найм. При дотриманні цих правил стабільний дохід вам забезпечений.

Підготував: Олександр Бєлов