22-07-2015

Росіяни знову активізувалися на ринку нерухомості ОАЕ

хмарочоси Дубай

За підсумками перших трьох місяців поточного року громадяни РФ знову увійшли до п'ятірки провідних іноземних інвесторів (з неарабських країн) на ринку нерухомості Дубай. Нагадаємо, росіяни вибули із цієї п'ятірки, коли в Росії почалися проблеми з національною валютою.

Цей рейтинг очолює Індія. Громадяни цієї східної країни придбали в Дубаї нерухомість на суму, що перевищує 3 мільярди дирхамів ОАЕ. На другому місці розташувалися пакистанці, які зуміли купити нерухомості на 1,93 мільярдів. За ними йдуть британці, які віддали за місцеву нерухомість 1,89 мільярда. Замикають четвірку іранці із загальною сумою 633 мільйони і, нарешті, наприкінці п'ятірки розташувалися росіяни, віддавши за нерухомість Дубай 509 мільйонів. Примітно, що коли наприкінці минулого року росіяни вибули з цього списку, їхнє місце зайняли канадці. Але тепер росіяни знову відвоювали свої позиції.

Загалом представники неарабського світу придбали в Дубаї нерухомості на 12 мільярдів дирхамів, а загальна сума угод на ринку місцевої нерухомості становила 64 мільярди. В угодах брали участь 5466 покупців із 102 держав світу. Найактивніше купували нерухомість місцеві інвестори. Загалом вони віддали за придбані «квадрати» 5,8 мільярда дирхамів.

Якщо ж не ділити покупців місцевої нерухомості на арабський та неарабський світ, то п'ятірка найактивніших покупців буде виглядати так. На першому рядку – громадяни ОАЕ, на другому – індійці, на третьому – пакистанці, на четвертому – британці та громадяни Саудівської Аравії, на п'ятій – йорданці.

Більшість придбань – 52 мільярди дирхамів – припала на земельні ділянки. Майже вп'ятеро менше покупці віддали за придбання будівель. Загалом на них було витрачено 11 мільярдів дирхамів. На житлові "квадрати" припало 8 мільярдів.

Підготував: Олександр Бєлов