22-03-2016

Як правильно оцінити свою квартиру для здачі в оренду

як правильно оцінити свою квартиру

Якщо ви запланували здати свою квартиру в оренду, потрібно адекватно оцінити. Чим ви маєте в своєму розпорядженні залежно, про те, скільки кімнат, де знаходиться квартира, стан квартири, оснащеність меблями і технікою, а також кому ви хочете здати своє житло, на який термін, і для яких цілей.

Розберемося у факторах, що впливають на вартість орендної плати

1. Де розташована квартира - в центрі міста/районного центру, близько до центру або на околиці, або зовсім за межею міста. Чи далеко від зупинки, траси, станції метро. Чи є поряд школи, дитячий садок, магазини, торгові центри, дитячі майданчики, парки.

2. Якщо будинок багатоповерховий, постає питання, як добре працює ліфт? Чи є домофон? А може, є і консьєржка, вахтер, охорона – адже за додаткове обслуговування платить власник квартири, а це обов'язково позначається і на орендній платі, яка буде призначена за цю квартиру.

3. Поверх, планування – чи окремі кімнати чи суміжні, чи є балкон чи комора, роздільний чи суміщений санвузол, наявність центрального опалення та подачі гарячої та холодної води чи є газова колонка-нагрівач, наявність газу.

4. Сонячна або тіньова сторона, вихід вікна на зовнішню сторону будинку (до під'їзду), безпосереднє розташування на галасливій трасі вікнами до неї, близькість до кафе або ресторану (через шум буде в мінус) або дитячому майданчику – це комусь буде плюсом.

5. Цегляний будинок або панельний, торцева (холодна) квартира або розташована в середині будинку.

6. Класичний момент – хто є сусіди? Майбутніх квартирантів цікавить, хто живе знизу, зверху та на сходовому майданчику.

7. Також на ціноутворення впливає ремонт або його відсутність, давність чи сучасність ремонту. Так званий косметичний ремонт майже не принесе прибутку порівняно зі свіжим ремонтом, як на картинці.

8. Іноді орендна плата може підвищитись залежно від того, хто житиме на орендній квартирі – самотній мешканець чи сім'я з дітьми і чи є у них тварина? Тоді ціну можна варіювати, дивлячись на попит на свою квартиру та пропозиції, а також побажання клієнтів.

9. Терміни оренди. Можна скидати ціну за оренду, якщо мешканці запропонують довгострокову оренду із передоплатою відразу за рік.

10. І останній момент, щоб визначитися з призначеною орендною платою – чи здаватиметься порожня квартира чи мебльована, частково обставлена ​​чи напхана всіма видами сучасної техніки, аж до праски та фена.

Автор: Олександр Бєлов