22-01-2015

Розробники із Каліфорнії створили інноваційний будівельний матеріал

будівельний матеріал saber

Можливо, незабаром з'являться будівлі, які зможуть самостійно регулювати температуру внутрішніх приміщень, одночасно виконуючи функції вентиляції та кондиціювання. При цьому конструкторам не доведеться вдаватися до допомоги електроніки. Зробити це буде можливо, скориставшись інноваційним будівельним матеріалом, що зветься SABER.

Цей будівельний матеріал розробили каліфорнійські дослідники. Вони впевнені, що SABER стане ідеальним варіантом для країн, що розвиваються, які не можуть дозволити собі дорогі матеріали. Інноваційний матеріал поєднує у собі високу якість та демократичність цін.

Отже, даний матеріал складається з системи мініатюрних клапанів і лінз, які мають підвищену чутливість до таких параметрів, як вологість, світло, температура. Реагуючи на ці параметри, клапани та лінзи при необхідності можуть відкриватися та закриватися, пропускаючи та випускаючи повітря, а також зменшуючи та збільшуючи швидкість повітряної вентиляції. Розробники порівнюють цей інноваційний матеріал зі шкірою людини, яка також має механізми регулювання вологості та температури.

Цей матеріал підійде і для компактного будиночка, і для будови великих розмірів, наприклад, стадіону.

Підготував: Олександр Бєлов