22-03-2018

Головні помилки при покупці нерухомості

угода купівлі-продажу нерухомості

Досвід таких угод приходить з роками, як і в будь-яких інших витівках, проте необхідно починати вчитися. Якщо ви зважилися на придбання нерухомості, то спробуємо розкрити найпоширеніші помилки, що виникають до і під час укладання угоди.

Не будьте надто безпечними. При покупці нерухомості в новобудові обов'язково перевірте і дізнайтеся все про забудовника, подивіться відгуки його колишніх клієнтів, вони не будуть брехати. Зверніть увагу на те, скільки років компанія-забудовник на ринку, які об'єкти вже побудовані і чи виконує свої зобов'язання перед клієнтами. Самовпевненість — зло, пам'ятаєте, такого роду угоди «з рук» це скоріше шкода, ніж економія. У таких питаннях краще все-таки звернутися до ріелторської компанії, яка добре орієнтується на ринку і знає всі нюанси таких угод, контрактів і договорів.

Не будьте недбалими по відношенню до фінансової частини. Після підписання договору купівлі-продажу, вам необхідно мати справу з великими грошима, тому ретельно перевіряйте попередній договір або договір передачі авансу (завдатку), в якому мають бути чітко вказані правила передачі цієї суми, дату передачі та банківські реквізити. При будь-яких накладках ви можете залишитися і без нерухомості, і без грошей.

Задумайтеся про місце та час укладання угоди, адже воно не завжди вдало. Не ухвалюйте поспішних рішень. Переконайтеся, що поряд з офісом нотаріуса немає школи чи іншого навчального закладу. Наприклад, восени повернуться студенти та школярі, і в цьому районі стане доволі багатолюдно. Заздалегідь ознайомтеся з районом і дізнайтеся, що говорять про околиці, можливо, там небезпечно.

Не забувайте: вибирайте місце, а чи не будинок. Гарний вид з вікна, дуже приємний додаток до залучення клієнта. Будьте уважні, під шпалерами нерідко ховаються тріщини, труби, що прогнили, і уражені грибком стіни. Звертайте увагу на будинок, його вік, узгодження планів з БТІ, перепланування та їхню законність. Будьте юридично підкованими.

Не всі ріелтори досить професійні. Добре перевіряйте зміст агентського договору, термін його дійсності, проаналізуйте досвід компанії на ринку.

Торгуйтесь у розумних межах. Вам хочеться купити, а комусь хочеться продати. Нерухомість здебільшого виставляється на продаж за завищеною ціною.

Автор: Олександр Бєлов