21-10-2016

Чим цікаві для інвесторів ринки комерційної нерухомості Східної Європи та Азії

комерційна нерухомість

Держави Східної Європи та Азії, на сьогоднішній день перебувають у стані, коли змушені боротися за іноземного інвестора. Шанси знайти його досить чималі, але для цього необхідно використати додаткові зусилля.

Ринки регіону цікаві інвесторам із двох причин. По-перше, прибутковість об'єктів комерційної нерухомості тут перевищує 10%, тоді як у країнах Західної Європи вона становить 2–4%, а Центральній Європі – 5–6%. По-друге, у пострадянських країнах, зокрема в Україні, сьогодні є якісні об'єкти, яким бракує фінансування, тож увійти до проекту інвестор може практично на будь-якому етапі. У Європі такої можливості немає, як неможливо там і придбати готовий об'єкт нерухомості – можна тільки почати розвивати його з нуля, що є неприйнятним для інвесторів, які бажають отримати швидкий та високий прибуток.

Експерти вважають, що для іноземних інвесторів у регіон оптимальна робота з локальними партнерами. І той факт, що локальні компанії витримали попередні роки турбулентності ринку – додаткове свідчення їхньої надійності для іноземців.

За матеріалами Клуб УРЕ