21-08-2015

Новий ТРЦ у Києві стане частиною пам'ятника архітектури

Незвичайну локацію обрано для нового торгово-розважального центру, який планується звести в Києві: ТРЦ стане частиною пам'ятника архітектури початку минулого століття. Йдеться про старовинне трамвайне депо, яке розташоване неподалік станції метро Лук'янівська. Цей трамвайний парк було зведено у 1892 році і є найстарішим на території української столиці. Підприємство діяло до 2005 року!

Передбачається, що новий ТРЦ займе чотири гектари колишнього трамвайного парку. При цьому в приміщеннях депо буде розміщено галерею мистецтв, безліч магазинчиків, а також зони відпочинку. Нагадаємо, переорієнтація колишніх промислових площ на приміщення житлового чи розважального призначення є у сучасному світі модним трендом. Подібне сьогодні не рідкість у багатьох великих столицях світу.

Девелопер, який займається розробкою даного проекту, планує не лише побудувати ТРЦ, а й зайнятися реконструкцією Лук'янівської площі. Внаслідок реконструкційних робіт трамвайні колії з площі зникнуть, при цьому пропускна спроможність для інших видів транспорту зросте. Поліпшення відчують не лише автомобілісти, а й пішоходи, оскільки планується облаштувати пішохідну зону.

Підготував: Олександр Бєлов