21-07-2016

Сучасні інвестиції: ділянки промислового призначення

земельні ділянки

Різноманітність інструментів інвестора поповнилася можливістю інвестувати в придбання земель для промислового будівництва. Постає питання, як визначити ефективність таких інвестицій? Ми зробимо спробу детальної інформації щодо підбору та оцінки прибутковості під час інвестування в ділянки промислового призначення.

Основні параметри ефективності

Сьогодні вкладення в нерухомість і зокрема, в промислові ділянки, може приносити значний дохід, якщо при виборі об'єкта інвестицій ви дотримуєтеся певних правил. Зазначимо, що вартість подібних земельних ділянок сьогодні значно нижча, ніж землі під індивідуальну забудову. Попит визначає ціну. Проте вартість землі під промислову забудову постійно зростає. Це дуже надійний та ліквідний вид інвестування. Інвестиції в землю окупаються в середньому за сім років.

На що слід звернути увагу

  1. Найбільше значення має надаватися екологічним параметрам, оскільки будь-яке промислове будівництво впливає на навколишнє середовище. Отже, віддаленість від житлових зон, річок та парків, лісів та озер є одним із параметрів ефективності. У цьому контексті ми не розглядаємо землі, призначені для підприємств сільського господарства, а також будівництво торгових та розважальних комплексів, ресторанів.
  2. Навколишня інфраструктура має бути максимально наближеною до ділянки. Це проходження ліній електропередач, технічної води, каналізації (промислової), газу, можливості утилізації відходів (віддаленість від полігонів), під'їзні колії залізничні та автомобільні, віддаленість від федеральних трас.
  3. Документальна (юридична) чистота. Компанія, яка репрезентує інтереси власника, її репутація.

Автор: Олександр Бєлов