21-03-2014

Здати житло за короткий термін? Не проблема!

квартира

Здати квартиру – справа відповідальна та зовсім непроста. Сьогодні на ринку нерухомості існує маса пропозицій про оренду житла за недорогими цінами. А останнім часом особи, які бажають зняти довгостроково або орендувати квартиру в Одесі подобово, все частіше намагаються змусити власників житла грати за їхніми правилами. Як же зробити власнику, який хоче здати пристойну квартиру з максимальною вигодою для себе?

Якісна оцінка житла, що здається

На квартири, що здаються в оренду за середніми цінами, попит завжди більший. Тому завищена плата за квартиру зменшує можливості знайти квартиронаймача у короткий термін.

Дуже часто орендодавці припускаються помилки, прислухаючись до думки оточуючих, які наводять їм приклади про розмір орендної плати за квартири подібного типу. В основі формування ціни лежать різні чинники. Так, квартира великої площі в «сталінці» за рівнем щомісячної плати може лише трохи відрізнятися від малометражної квартири-студії з чудовим ремонтом у віддаленому районі.

Крім того, важливим фактором є якість зробленого ремонту. Особи, що розглядають собі варіанти недешевих квартир, зазвичай пред'являють вимоги не тільки до облаштування житла на найвищому рівні, а й до стилю його оформлення.

Іноземні квартиронаймачі з особливим трепетом ставляться до зовнішнього вигляду під'їздів, оскільки підбирають собі дорожчі варіанти житла.

Як правило, адекватна оцінка квартири дає свої результати вже через два місяці. У тому випадку, якщо квартира після цього часу так і не знайшла своїх майбутніх мешканців, власнику слід скоригувати величину її орендної плати.

Довіра професіоналам

Зрозуміло, комісія агентства нерухомості часом буває досить високою. Але послуги досвідчених ріелторів часто допомагають знайти орендарів у найкоротші терміни. Звичайно, власник житла може відмовитися від виплати комісійному агентству та просто рекламувати квартиру через його базу. Але в цьому випадку, цілком імовірно, що квартира перебуватиме у статусі «оголошення» доти, доки не знайдеться особа, яка бажає зняти житло, точнісінько відповідне її опису.

Вибір рієлтора

Правильний вибір агентства нерухомості - дуже важливий момент, особливо для власників, які погано орієнтуються в цій галузі. Фахівці з оренди не тільки займаються пошуком потенційних наймачів, але також надають послуги з юридичного супроводу угоди з метою убезпечити власника приміщення від несумлінних орендарів.

Крім того, великі агенції з гарною репутацією мають змогу проконтролювати платоспроможність майбутнього наймача. За порушення договірних зобов'язань з боку наймача, ріелтор здійснює безкоштовний пошук нових майбутніх мешканців.

Так звані маленькі агентства-одноденки краще не брати до уваги, оскільки їх інтерес полягає виключно в моментальної прибутку. А численні запевнення та обіцянки з боку їхніх співробітників – зовсім не гарант того, що умови договору із наймачем буде виконано.

Так чи інакше, до питання про здачу своєї квартири найм необхідно підійти з усією серйозністю. Потрібно врахувати, що наймачі можуть з'явитися не відразу. Правильний вибір помічника в особі агента з нерухомості, розуміння ситуації на ринку оренди, активність самого орендодавця, - за дотримання всіх цих складових, грамотний власник, без сумніву, в найкоротші терміни знайде надійних мешканців для своєї квартири!

Автор: Олександр Бєлов