21-01-2015

Як купити нерухомість в іншій країні?

Мінтіс Хіллс Кіпр

Мінтіс Хіллс Кіпр

Вартість нерухомість у нашій країні давно зрівнялася із ціною на закордонну нерухомість, а десь навіть стала у кілька разів більшою. При цьому, що найчастіше квартири знаходяться у промислових районах. Інша справа, якщо за ці гроші можна придбати квартиру в Туреччині, і приїжджаючи туди відпочивати, зупинятися у своєму житлі. Великий інвестор може зацікавити гольф-нерухомість за кордоном — ексклюзивні резиденції на Середземномор'ї для заможних клієнтів.

Причини купівлі нерухомості за кордоном можуть бути такими:

1. Здача у найм. Купивши за невеликі гроші квартиру у спальному районі Німеччини, ви можете розраховувати на те, що її протягом року її зніматимуть студенти. Це буде ваш стабільний прибуток, нехай і невеликий. Що стосується житла на курортах, воно звичайно дорожче, але водночас у сезон відпусток приноситиме дуже хороші гроші. Розмір орендної плати також залежить від місця розташування квартири та її стану. Ближче до центру та біля узбережжя житло коштуватиме дорожче, ніж на околиці міста чи промислових районах.

2. Проживання. Багато країн, такі як Іспанія та Болгарія, пропонують тим, хто купив на їх території нерухомість, дозвіл на проживання, що дозволяє покупцям тривалий час безперешкодно проживати у своєму будинку. Однак, наприклад, у Німеччині, власникам нерухомості навіть не дають довгострокову візу, тобто купувати в цій країні житло для проживання немає сенсу.

3. Відпочинок. Якщо ви щороку відпочиваєте на Кіпрі і не уявляєте свій відпочинок десь в іншому місці, цілком розумно купити невеликий будиночок біля моря. Так ви зможете відпочивати у власному будинку, заощадивши кошти на оренду житла, які зазвичай становлять 50% вартості відпочинку.

4. Інвестиція. Дуже популярно сьогодні інвестувати гроші у нерухомість. Але в такому разі необхідно шукати нерухомість у тій країні, де вартість житла зростає, а це можливо в країнах, що розвиваються.

Бажано купувати нерухомість за кордоном через ріелторське агентство, співробітники якого проконсультують і допоможуть вам визначитися з місцем розташування нерухомості та сезоном покупки. Останнє має важливе значення, оскільки в період приросту цін вартість нерухомості дуже висока, тому краще чекати на період, коли попит і ціни на неї падають. Зазвичай це трапляється взимку.

Для проживання варто вибирати країни, де вам буде комфортно жити, зазвичай це Чехія, Польща, Болгарія, Італія та Франція. Це європейські країни, де влада турбується про гідний рівень життя населення. З погляду інвестування найкраще вибирати такі країни, як Єгипет і Марокко, оскільки ці країни розвиваються і ціни на нерухомість тільки починають зростати, доки досягнувши свого піку.

Купувати будинок для проведення відпочинку краще на Кіпрі та Туреччині, до того ж сьогодні іноземцям пропонують непогані умови кредитування. Перевагою цих країн є м'який клімат, чисті пляжі, тепле море та недорогі перельоти. Також варто врахувати, що нерухомість у цих країнах вже не росте швидкими темпами, тому на зроблених інвестиціях тут не заробиш. Зате поки ви не відпочиватимете в країні, ви зможете успішно здавати свій будинок приїжджим туристам.

Підготував: Олександр Бєлов