20-07-2016

Бути чи не бути… власником власного житла?

ключі від власного житла

Можливо, хтось ставив таке питання, адже рано чи пізно у людей, які претендують на свободу та особистий простір, виникає питання про придбання власної житлової площі. Часто такі питання твердіють на стадії обмірковування і людина не наважується займати величезні суми грошей під відсотки, боячись неможливості виплатити борг через внутрішні страхи, пов'язані з втратою роботи або співробітництвом з аферистами, деякі люди йдуть на ризик, беруть позики, купують житло і через «Н»-не кількість років виплачують усі борги за кредитами.

Хтось навіть не замислюється про такі речі, вважаючи, що життя на орендованій квартирі - це не найгірший варіант, що дозволяє вільно перетинати різні кордони. Наприклад, у європейській практиці вже давно популярні ріелторські послуги, які надають квартири для оренди. Як правило, багато людей після досягнення 18-річного віку, перебираються орендоване житло, щоб, нарешті, відчути смак свободи, відчути себе самостійним.

В українській практиці найчастіше квартиронаймачами є люди, які закінчили вищі навчальні заклади з інших країн чи міст, які ще не мають змоги придбати житло або взяти позику, щоб своєчасно його виплачувати. Велика кількість приїжджих студентів допомагає заробити тим мешканцям міста, які можуть собі дозволити кілька житлових площ. частина з яких здається ось таким студентам.

Чи варто купувати квартиру чи будинок взагалі?

Так чи інакше, власна житлова площа – завжди гарант даху над головою. Тим не менш, все залежить від цілей, установок і ритму життя, в яких перебуває людина. Якщо він вважає, що осіла життя не для нього і більший час він проводить у роз'їздах, потребує знімання тимчасового житла, то і власне житло йому не потрібно (якщо, тільки щоб здавати), хоча до літнього віку про це замислитися варто. І звичайно ж, житло необхідно купувати тим людям, хто не женеться за щоденними враженнями від роз'їздів і вважає за важливе, мати власний кут, в який можна прийти, закутатися ковдрою та поглядати дурні шоу з гарячим чаєм, відчуваючи владу хоча б над таким маленьким шматочком простору , Зате особистого.

Мати квартиру або не мати, купувати будинок або винаймати – для кожного індивідуально, хоча кожен у душі і мріє придбати щось, що втілить його мрію, допоможе реалізувати творчі ідеї в дизайні та вкласти крапельку себе в бездушну будівлю. Все ж таки будинок, квартира, житло – це більше ніж просто місце для проведення певного часу.

Підготував: Олександр Бєлов