20-04-2016

Покупці дорогої нерухомості у Лондоні обирають її оренду

Панорама Лондона

Через підвищення податків при купівлі дорогої нерухомості в Лондоні та зниження цін на неї в елітних районах, потенційні покупці стали просто її орендувати.

На думку експертів ринку, на користь цього тренду грає невпевненість інвесторів через референдум про можливий вихід Великобританії з ЄС, а також «панамський» скандал із розсекреченням офшорних компаній, через які, серед іншого, активно купувалась дорога нерухомість у британській столиці.

Кількість пропозицій про оренду будинків вартістю понад 10 млн фунтів подвоювалася щороку з 2011 і збільшилася майже на третину цього березня по відношенню до минулого року, підрахували в Knight Frank. У той же час обсяг пропозицій щодо продажу таких будинків знизився на 33% до 138 штук порівняно з піковим показником у 206 пропозицій роком раніше.

«Вже ніхто не прогнозує, що найдорожчі будинки коштуватимуть на 10% більше у найближчому майбутньому, навпаки, більшість людей думає, що вони впадуть у ціні, – каже агент Генрі Прайор. – Набагато простіше ухвалити рішення про оренду та переконатися, що те, що ви купуєте, вам справді потрібно».

Том Білл, голова лондонського житлового дослідження в Knight Frank, уточнює, що гербовий збір при покупці будинку вартістю 15 млн фунтів тепер становить 1,7 млн ​​- за цю суму будинок можна знімати цілих три роки.

Крім того, цього місяця посилилися вимоги до покупців, які вже володіють у Британії іншим будинком. З 1 квітня покупці другого об'єкта нерухомості сплачують додатковий податок у розмірі 3% угоди.

При цьому ціни на житло у Великій Британії у квітні зросли на 1,3% порівняно з попереднім місяцем і досягли чергового рекорду - 307 тисяч фунтів стерлінгів. У порівнянні з квітнем минулого року зростання склало 7,3%, передає Bloomberg. Максимальне зростання цін у квітні зафіксовано у районі Східний Мідленд – на 3,6%. У Лондоні ціни по відношенню до березня підвищилися лише на 0,3%.

Тим часом ріелтори радять не тішитись тим клієнтам, які вважають, що зняти житло в Лондоні простіше, ніж купити: у місцевих орендодавців можуть бути не менш суворі вимоги, ніж у продавців.

За матеріалами Newsru.com.