20-03-2017

30 міст з найбільшими капіталовкладеннями у комерційну нерухомість

Осло

У ході дослідження Investment Intensity Index, що охоплювало 150 міст по всьому світу, було виявлено 30 міст із найбільшими капіталовкладеннями у комерційну нерухомість у порівнянні з їхніми економічними розмірами.

Експерти JLL також визначили міста з найвищою інтенсивністю транскордонних інвестицій, виявили лідерів серед світових міст, що розвиваються, а також визначили найбільш активні міста, з погляду інвестицій, у конкретний сектор – офіси, рітейл, склади, готелі.

Індекс інтенсивності інвестицій очолює Осло – невеликий, але дуже затребуваний ринок переважно завдяки активним локальним гравцям. На 2 місці Лондон, 3 – Мюнхен та 4 – Едінбург.

Європейські міста розглядаються як безпечний спосіб вкладення капіталу і продовжують залучати інвесторів високими рівнями прозорості, стійкості ринку, розвитку технологій та високим рівнем життя.

У топ-30 сильні позиції міст Північної Європи: окрім Осло, до нього увійшли сусідні скандинавські столиці Копенгаген (10) та Стокгольм (13). А також у ньому представлені такі «нові світові міста», як Франкфурт (6), Дублін (7), Женева (17), Амстердам (19) та Берлін (24).

У топ-30 міст домінують Європа та Північна Америка, і лише чотири міста репрезентують Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Втім, баланс поступово починає зміщуватися, оскільки інвестори дедалі активніше виявляють інтерес до цих динамічних економік.

30 міст з найбільшими капіталовкладеннями у комерційну нерухомість

Підготував: Олександр Бєлов