20-01-2017

Розстрочка на купівлю нерухомості

ключі в руці

Коли немає коштів на одноразову покупку нерухомостіЛюди дуже часто беруть житлоплощу в розстрочку, звалюючи на себе велику відповідальність. Спочатку потрібен перший внесок, а сума, що залишилася, ділиться на рівні частини і оплачується на вимогу фірми, у якої купується нерухомість. Як відбувається ця операція? І що властиво їй? Останнім часом придбання нерухомості стає дедалі популярнішим. Хоча цей процес і дуже відповідальний, у нього все ж таки маса плюсів.

Проект купівлі житла на виплат був придуманий будівельними компаніями і не має відношення до банку. Це звучить дуже привабливо для деяких потенційних покупців, які лякаються банків через паперову тяганину і велику відповідальність перед ним. Порівняно з іпотечним придбанням розстрочка має вигідніші умови. Переплатити, звісно, ​​доведеться, але набагато менше, ніж передбачається під час оформлення іпотеки довгі роки.

Останнім часом на ринку нерухомості з'являється все більше фірм, які надають такі послуги. В інтернеті можна з легкістю знайти веб-сайти даних агентств та детальніше ознайомитися з їх діяльністю. Будь-якому бажаючий надається можливість знайти бажане житло з потрібним плануванням та місцезнаходженням у місті. Звичайно, кредит на нерухомість може бути укладений на короткий термін, тобто позичальник зобов'язаний виплатити потрібну суму не більше ніж за півроку. Здебільшого покупець платить не більше ніж 1%. Нерідко така розстрочка є безвідсотковою.

Перевага полягає в тому, що при купівлі майна на виплат не потрібні документи, які підтверджуватимуть, що позичальник може оплатити потрібну суму. Майбутньому покупцю необхідно взяти із собою лише посвідчення особи. Як правило, первісна оплата становить половину вартості бажаної квартири. Якщо розстрочка оформлена на термін, то первинна оплата становить 20–30% від вартості нерухомості.

При оформленні житлоплощі з оплатою в кілька етапів може бути укладена домовленість про участь у пайовому будівництві або договір про купівлю-продаж. Ця процедура цілком законна та безпечна. Забудовник у разі невиконання своїх обов'язків має повернути вкладені гроші у будівництво нерухомості. Є й мінус придбання житлоплощі на виплат: після дозволу на заселення в цю квартиру покупець не може продати, перепланувати або здати своє житло, поки не сплатить його вартість.

Якщо процедура купівлі-продажу відбувається між фізичними особами, необхідно запросити весь пакет документів у продавця. Документи, необхідні продавцю, включають посвідчення особи, паспорт БТІ, дозвіл чоловіка на продаж квартири, документи, що підтверджують, що нерухомість не закладена, не має боргів та юридичних проблем, свідоцтво про реєстрацію права на власність. Також необхідно скласти договір, де точно описуватиметься вартість, точна адреса та необхідні умови обох сторін під час продажу квартири. Якщо нерухомість купується у забудовника, то краще попередньо навести всі довідки про цю фірму, щоб не помилитися у виборі.

Коли компанія забудовника вже обрана, обов'язково потрібно запитати документ про фінансову діяльність та постановку на облік у податковій інспекції, а також звіти з бухгалтерії за останні три роки. Необхідно обговорити моменти, що стосуються несплати розстрочки та нарахування пені, та можливість у разі фінансових труднощів перейти на більш тривалий термін оплати.

Можна сказати, що в умовах нинішньої кризи розстрочка є дуже добрим альтернативним варіантом. Цей спосіб придбання майна дуже зручний та дозволяє без особливих труднощів вирішити фінансові проблеми. На ринку нерухомості можна знайти фірми, що дозволяють купити житло, не сплачуючи за початковий внесок. Такий вид розстрочки дуже зручний для тих, хто продає своє старе житло та ще не отримав грошей на руки. Відносно невисокий відсоток переплати також дозволяє трохи заощадити покупцю або не розоритися.

На закінчення можна сказати, що придбання нерухомості на виплат дуже вигідно і зручно покупцю. Дуже важливо не зіткнутися з квартирними аферистами та правильно вибрати фірму-забудовника, з позитивними рекомендаціями та умовами, що повністю задовольняють побажання майбутнього покупця.

Автор: Олександр Бєлов