20-01-2016

Вакантність стріт-рітейлу в Одесі за підсумками 2015 року мінімальна

У 2015 році обсяг пропозиції торгових приміщень в Одесі становив 460 об'єктів. Для дослідження Colliers International було обрано район у межах вулиць Ланжеронівської, Пушкінської, Преображенської, Жуковського.

Більшість пропозицій на головних торгових вулицях Одеси формують fashion-оператори і займають близько 28% приміщень. Кафе та ресторани займають в Одесі близько 19% приміщень. Магазини сувенірів в Одесі займають незначну частину приміщень. Більше третини приміщень стріт-рітейлу займають продуктові магазини, магазини електроніки, квіткові магазини, сервісні центри, страхові та туристичні компанії.

Вакантність на торгових вулицях у центральній частині Одеси наприкінці 2015 року становила 9%. Проте зазначили експерти, що у частині вільних приміщень проводилися ремонтні роботи і можна припустити, що у перспективі двох місяців показник вакантності в Одесі знизиться до 5–6%.

Заявлені орендні ставки (не включаючи комунальні та операційні витрати) для приміщень стріт-рітейлу в Одесі за підсумками 2015 року становили 25–30 доларів за 1 кв. м. із ПДВ. Проте залежно від місця розташування, площі та планувальної структури орендні ставки суттєво варіюються.

За матеріалами Finance.ua