20-09-2018

Як збільшити ціну об'єкта нерухомості, що продається?

ціна нерухомості

Сьогодні ринок нерухомості не дуже тішить активністю. Навіть навпаки – ціни на квартири через недостатній попит дещо знизилися, особливо на вторинному ринку.

Сучасна тенденція така - ті, хто має достатньо грошей, вважають за краще вибрати собі житло в новобудові, де більш продумане планування. І якщо розглянути будь-яке портфоліо дизайнера інтер'єруМожна побачити, що кошти вкладаються більше в такі приміщення.

Ті ж, хто може дозволити собі квартиру в старішому будинку, хочуть максимально заощадити. Здавалося б, для власників такого житла немає надії продати його якнайвигідніше, але це не так. Приклавши не так багато зусиль, легко збільшити ціну об'єкта нерухомості.

Хоум-стейджинг – усьому голова

Складний термін насправді передбачає виконання нескладних завдань. Він має на увазі грамотну і доступну всім підготовку квартири, що дає можливість створити найбільш приємне перше враження на потенційного покупця. Як мінімум для цього необхідно:

  • зробити в кімнатах генеральне прибирання, що включає миття вікон та всіх видимих ​​поверхонь. Доцільно запросити клінінгову організацію – це буде практичним вкладенням у ціну об'єкта;
  • прибрати/видалити всі джерела неприємного запаху, особливо від домашніх тварин. Ідеально, якщо на час продажу кішки, собаки чи інші тварини переїдуть;
  • максимально знизити кількість речей у будинку, щоб клієнт міг побачити вільний простір. До речі, особливо неприємно дивують у старій квартирі коробки з речами, які ніхто не використовує, захаращені кімнати, комори, балкон. Якщо квартира дісталася від бабусі, то всього цього варто якнайшвидше позбутися, інакше дорого продати її буде важко;
  • зробити мінімальний косметичний ремонт - поклеїти нові шпалери, пофарбувати стіни, замінити старі розетки. По бюджету це сильно не вдарить, натомість ті, хто захоче купити квартиру, зможуть одразу ж у ній жити, а отже, вартість такого житла підвищиться.

А ще самі професіонали рекомендують перед приходом клієнта зварити каву або спекти печиво з корицею або ваніллю. На психологічному рівні такі аромати дуже мають.

І це ще не все

Для багатьох важлива не лише сама квартира, а й парадна, тому обов'язково потрібно простежити, щоб вона була чистою.

Ну а найголовніше, що дозволить утримати вигідну ціну квартири – наявність усієї необхідної документації, щоб максимально швидко здійснити угоду. Частина покупців найбільше цінує оперативність покупки.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про правила успішного продажу нерухомості та обґрунтувало доводи, які сприяють їхній активності за реальними цінами.

Автор: Олександр Бєлов