20-05-2021

Як облаштувати затишний та красивий передпокій у будинку

Передпокій вдома, це те місце, завдяки якому гості можуть відразу скласти думку про будинок та її господарях. Інакше кажучи, це своєрідна візитна картка. Часто передпокої бувають незручної форми – тісні, вузькі, з безліччю непотрібних речей. Але незважаючи на це, будь-яку передпокій можна облаштувати, перетворивши на гарний і зручний простір. Далі, у цій статті ви дізнаєтеся, що потрібно зробити, щоб досягти такого ефекту.

Насамперед потрібно пам'ятати про ключові фактори – це освітлення та зручність у використанні простору у передпокої.

Освітлення передпокою

освітлення передпокою

Як правило, сонячне світло в передпокій не дістається. Через це дуже важливо правильно підібрати штучне освітлення. Найбільш підходящим варіантом є стельові освітлювальні прилади або бра. Дані вироби легкі в установці і потребують невеликого простору. Завдяки своїй популярності на ринку представлений широкий асортимент даних освітлювальних приладів, завдяки якому легко знайти хороший варіант. Не варто використовувати для освітлення лампи для підлоги. Через їх розміри та малий простір у передпокої, вони тільки заважатимуть.

Найкраще розділити освітлення на кілька незалежних джерел. Таким чином, можна буде використовувати стільки світла, скільки потрібно. Бажано, щоб освітлювальні прилади можна було регулювати, щоб спрямовувати світло на конкретне місце в передпокої. Важливо пам'ятати, що прилади з галогенними лампами повинні бути віддалені від інших об'єктів на відстань не менше 20 сантиметрів, оскільки лампи цього типу сильно нагріваються.

Підлогове покриття передпокою

підлогові покриття передпокою

Однією з особливостей передпокою є те, що підлога в ній постійно брудна. Особливо через дощ та сніг у холодний осінньо-зимовий період. Ось чому важливо правильно підібрати підлогове покриття у передпокої.

Кахельна плитка вважається найбільш відповідним покриттям для підлоги. Завдяки своїм властивостям, будь-який бруд з плитки можна прибрати, використовуючи звичайну вологу ганчірку. Пара хвилин та підлога знову чиста. Далі за популярністю слідує ламінат і паркет. При виборі цих варіантів слід зважати на такі характеристики матеріалу, як його твердість і вологостійкість. Крім того, не можна забувати про стійкість матеріалу до подряпин та стирання.

Незважаючи на те, що власники та гості проводять у передпокої зовсім небагато часу, дане приміщення є сполучною ланкою між іншими кімнатами і обійти передпокою неможливо. Тому так важливо правильно спланувати та оформити це приміщення.

Раніше ми розповіли про те, як візуально збільшити простір маленької квартири та зробити умови проживання більш комфортними.

Автор: Олександр Бєлов