20-03-2018

Ріелтор за сумісництвом або як підробляють американські студенти

ріелтор

Досить часто молоді люди, котрі вступають у бізнес «Нерухомість», це дорослі діти власників ріелторських компаній. Проте нерідкі випадки, коли бажання інших молодих людей підробити у студентські роки в агентстві нерухомості, плавно переводить їх у розряд професійних ріелторів.

Люк Міллер (22 роки) щойно закінчив Університет Саффолк та отримав диплом за спеціальністю «Управління бізнесом». Ще студентом він підшукував на веб-сайтах місце для стажування. Він звернув увагу на сайт, який, по суті, був посередником між студентами та випускниками ВНЗ з одного боку, та місцями для стажування студентів та роботи в різних компаніях після закінчення ВНЗ з іншого боку. Хлопця зацікавила пропозиція однієї із ріелторських компаній.

Співбесіда пройшла успішно. У компанії запропонували йому роботу агента з оренди нерухомості (лізинговий агент). Але щоб отримати цю посаду Міллеру запропонували пройти курс навчання (40 днів, платно). Успішно склавши іспит після навчання, людина отримує ліцензію на роботу ріелтором. Хлопець подумав: Це класно. Я зможу отримати ліцензію і заробляти хороші гроші». І ось уже більше року, включаючи останній рік навчання в Університеті, Люк працює штатним агентом з нерухомості у цій же ріелторській компанії.

На думку Луї Гордона, засновника компанії Revolution Reslty, робота у молодому віці у сфері нерухомості має низку переваг. У його компанії працюють кілька агентів, які або продовжують навчання у коледжі або є випускниками коледжу/університету. Гордон пояснює це тим, що досвідчені професіонали на ринку нерухомості (як, до речі, і в будь-якій галузі) поступово йдуть на пенсію і компанія постійно працює над залученням молодих людей до ріелторів. У молодих людей з'являється можливість заробляти гроші у вихідні дні та після занять у навчальному закладі.

Стереотип мислення, що ріелтори - це люди похилого віку, йде в минуле. Для потенційних клієнтів агенти з продажу нерухомості повинні бути завжди доступні. У службовців старшого віку, які мають більше зобов'язань поза основною роботою, ця вимога все частіше стає складною. Безумовно, молоді рієлтори ще не мають життєвого досвіду, але якщо клієнту сподобалася запропонована квартира і він її має намір придбати, то йому абсолютно не важливий вік агента.

Спостерігаючи за роботою агентів-початківців, Луї Гордон зробив цікавий висновок. Коли молоді люди ще навчаються, вони більш спостережливі, а мозок працює у режимі навчання. Тому молодим ріелторам (студентам) простіше вивчати стратегію та концепцію ринку нерухомості. Робота агентом відмінно підходить тим студентам, які не лише намагаються заробити гроші, а й здобути професійні навички та досвід.

Автор: Олександр Бєлов