20-01-2021

Реалії життя в орендованій квартирі

житло

Не всім нам пощастило жити у власній квартирі і багатьом доводитися роками жити у орендованому житло. Тож яке життя в орендованій квартирі?

Напевно, ви помітили, що мало хто робить ремонт чи облаштовує орендовану квартиру. В орендовану квартиру, також не дуже часто купують гарні нові меблі або інші предмети інтер'єру. На все це у нас є одна дуже логічна відповідь «навіщо?» Адже будь-якого дня може статися, що господар передумає здавати квартиру і тягай потім за собою все своє майно.

Ми звикаємо жити в не дуже привабливій квартирі, спати на старих диванах і чекати того дня, коли ми нарешті переселимося до своєї квартири.

Така ситуація в нашому житті дуже залежить від ринку оренди, якби він був більш цивілізованим, із зрозумілим та доступним ціноутворенням, із механізмами захисту від недоцільного підняття оренди чи незаконного виселення. А ось складеш усе по-іншому і можливо, ми почувалися б набагато спокійніше і впевненіше у завтрашньому дні і навіть не думали б брати кредити із захмарними відсотками та іпотекою.

Але, на жаль, до таких умов як у Європі та Америці, коли люди можуть все життя жити в орендованій квартирі і при цьому почуватися чудово, нам ще дуже далеко. Навряд чи знайдеться багато орендарів, у договорах яких прописано підвищення ціни на кілька років уперед, а не так, як у нас, як грім серед ясного неба.

Адже, якщо подумати, то жити в орендованій квартирі не так уже й погано: можна вибрати собі будь-який район, ближче до роботи та не переплачувати зайві гроші на проїзд.

Але поки нам залишається тільки мріяти про той день, коли ми нарешті зможемо купити довгоочікувану квартиру або хоча б у нас будуть такі умови для зняття квартири як в Європі (хоча перший варіант, напевно, настане швидше).

Раніше ми розповіли як має бути облаштована затишна квартира.

Автор: Олександр Бєлов