19-09-2016

Оренда нерухомості - як не потрапити в неприємне становище

пошук квартири

Ідеальну квартиру для оренди знайти не так легко, як здається на перший погляд. З цим, напевно, погодиться кожен, хто хоча б один раз у своєму житті намагався винайняти житло. Для досягнення поставленої мети доводиться намагатися поєднати такі не дуже добре сумісні фактори, як вартість, рівень комфорту, умови оренди і, що іноді не менш важливо, порядність орендодавця. Оренда та продаж нерухомості часто пов'язана з небезпекою, оскільки більшість населення з небажанням вірить у те, що їх можуть обдурити. Але якщо бути готовим до такого можливого повороту подій та вивчити стандартні трюки шахраїв, то ризик потрапляння у неприємну ситуацію можна звести до мінімуму.

Найпоширенішим методом обману орендарів є здавання квартири кільком квартиронаймачам одночасно. Технологія обману полягає в тому, що шахраєм на короткий час найчастіше на добу знімається квартира і подається оголошення про здачу житла в довгострокову оренду. Звичайно, ціна при цьому вказується дуже низька і на таку пропозицію відгукується велика кількість бажаючих. Скориставшись підвищеним інтересом, за короткий час шахрай встигає зустрітися з великою кількістю потенційних орендарів та взяти у них завдаток хоча б за один місяць. Згодом, коли виявляється, що на квартиру претендують кілька людей, щось зробити вже не можна.

Іноді трапляються варіації даного методу. Наприклад, для того, щоб посилити бажання здобувача та зменшити його сумніви, шахрай може працювати разом із спільниками. Так, у призначений час приходить ще один претендент, а частіше сімейна пара, яка «бажає» винайняти квартиру, і в умовах нестачі часу здобувач охоче викладає завдаток. Це лише один із варіантів неприємної ситуації, яка може завдати не лише прямих збитків у вигляді відданого завдатку, а й втраченого часу та нервів. Існує безліч інших способів обману, тому дуже важливо при пошуках житла дотримуватись певних правил.

Насамперед, не варто кидатися на пропозицію із свідомо неправдоподібно низькою ціною, якщо немає стовідсоткової впевненості, що вас не дурять. Пам'ятайте, що людина з більшою готовністю вірить у приємне і не помічає того, у що вірити не хочеться. Варто також прислухатися до свого внутрішнього голосу - правило першого враження в абсолютній більшості випадків працює безвідмовно. Не варто також залишати копії своїх офіційних документів, оскільки для злочинця будь-яка персональна інформація має велику цінність.

Автор: Олександр Бєлов