19-05-2014

Поради щодо складання оголошень про здачу житла в оренду

поради щодо складання оголошень

Для того, щоб успішно здати квартиру в оренду, необхідно скласти по-справжньому ефективне оголошення. При цьому не має значення, де воно буде розміщене: на сторінках газети, на міському порталі або на віртуальній дошці безкоштовних оголошень про нерухомість. Найголовніше, не припускатися класичних помилок, які відразу ж відштовхують потенційного орендаря.

Давайте розглянемо кілька корисних порад, дотримуючись яких можна навчитися складати дійсно ефективні пропозиції щодо оренди житла.

Стислість сестра таланту. У сфері оренди, продажу нерухомості використано короткі оголошення. Справа в тому, що, щоб знайти найкращий для себе варіант, потенційний орендар змушений переглядати сотні різних пропозицій. Тому якщо якесь оголошення більше схоже на літературний твір, ніж на рекламне повідомлення, то людина, найімовірніше, проскочить повз нього, не обтяжуючи себе тривалим читанням. Саме тому, склавши своє оголошення, перечитайте його кілька разів та максимально скоротите.

Залиште шифри розвідки. Багато потенційних орендарів дратує безліч незрозумілих скорочень у пропозиціях, що стосуються нерухомості. Справді, стислість — це добре, але лише до того часу, поки через неї починає страждати читабельність. Таким чином, від оголошень на кшталт «1 КК, ТБ, хор. сост., ЗР, кін., хол.» краще відмовитися на користь зрозуміліших звичайній людині пропозицій.

Чесність – запорука успіху. У жодному разі не намагайтеся обдурити потенційних орендарів. Якщо ваша квартира знаходиться в півгодини ходьби від найближчої станції метрополітену, то писати, що до метро від житла можна дістатися за 10 хвилин, не варто. Те саме стосується й стану квартири. Якщо пропоноване вами приміщення не бачило ремонту вже 20 років, то орендарю гарантувати ідеальний стан не потрібно. Справа в тому, що такі прийоми викликають у наймачів лише агресію, бо при першому огляді квартири правда обов'язково розкриється.

Грамотність. Багато людей дратують помилки в рекламних оголошеннях. Звичайно, подібні причіпки навряд чи можна назвати виправданими, але ви шукаєте клієнта, а не друга, тому трохи поритися в орфографічному словнику не завадить.

Час дзвону. Якщо ви не маєте можливості відповідати на дзвінки потенційних орендарів цілодобово, то обов'язково додайте у своє оголошення час, коли вам буде зручно вести переговори. В іншому випадку ви ризикуєте втратити потенційних наймачів, які натраплятимуть на довгі гудки або прохання передзвонити.

Підготував: Олександр Бєлов